28
december
2018
|
16:22
Europe/Amsterdam

De vijf meest gelezen blogs van 2018

Samenvatting

Het einde van het jaar is in zicht! Tijd om even kort terug te blikken. Ook dit jaar kon je op onze blog veel lezen over alles op en rondom Schiphol. Heb je ze gemist? We nemen je graag mee in de top vijf meest gelezen blogs van 2018. 

Plek 5: Heeft een vliegtuig een sleutel?In de auto is het vrij logisch: je bliept ‘m met je sleutel van het slot, steekt de sleutel in het contact en start de motor. Werkt dat in een vliegtuig ook zo? Open je de deuren met een sleutel en start je daar ook de motor mee? 
Lees verder >

Plek 4: Gluur binnen bij de nieuwe pier
Een pier en mini-terminal in één, zo kun je onze nieuwe pier het beste omschrijven. Eind 2019 loop je er al met je rolkoffertje naar de gate. De bouw begint binnenkort en daar ging een jaar aan ontwerpen aan vooraf, met zo’n 100 man! Neem een kijkje in de grootste Schiphol-pier ooit.
Lees verder >


Plek 3: Waarom moeten de luikjes open bij het opstijgen en landen?
Doe je het luikje van het vliegtuigraam liever open of dicht. Of laat je het op de helft staan? De stewards en stewardessen in het vliegtuig weten het wel. Zij willen graag de luikjes open en zeker bij het opstijgen en landen. Sterker nog, dan moet je het raamluikje helemaal openen. En o wee als je het niet doet! Maar waarom is dat eigenlijk?
Lees verder >


Plek 2: Waar komt de naam Schiphol vandaan?
Schiphol. Het is voor velen een groot raadsel: de herkomst van onze naam. Waar komt íe toch vandaan? Daar bestaan verschillende verhalen over. Vandaag krijg je eindelijk antwoord op je vraag.
Lees verder >


En de meest gelezen blog met een welverdiende eerste plek is: Hoe laat moet ik op Schiphol zijn?
Het is de vraag die altijd door je hoofd schiet de dag voordat je vertrekt: wanneer moet ik op Schiphol zijn? Dat is een goed moment om bij je luchtvaartmaatschappij de actuele tijden te checken. In het algemeen kun je rekening houden met twee uur van tevoren inchecken voor Europese vluchten en drie uur voor intercontinentale vluchten. Maar waarom moet je eigenlijk zo lang van tevoren klaarstaan? En waarom moet je ook weer niet te vroeg naar de luchthaven komen?
Lees verder >


Dat waren ze alweer! Natuurlijk hopen we jullie ook in 2019 weer van interessante blogs te voorzien. Heb jij een vraag of onderwerp welke je graag in een blog terug ziet komen? Laat het ons dan even weten via socialmedia@schiphol.nl.

We wensen je alvast een hele fijne jaarwisseling en tot ziens op Schiphol!