09
februari
2018
|
14:54
Europe/Amsterdam

Gluur binnen bij de nieuwe pier

Een pier en mini-terminal in één, zo kun je onze nieuwe pier het beste omschrijven. Eind 2019 loop je er al met je rolkoffertje naar de gate. De bouw begint binnenkort en daar ging een jaar aan ontwerpen aan vooraf, met zo’n 100 man! Neem een kijkje in de grootste Schiphol-pier ooit.

De nieuwe pier is ruim 55.000 vierkante meter, net zo groot als elf voetbalvelden bij elkaar. Onze B-pier zou er twee keer inpassen. Die ruimte hebben we hard nodig, want Schiphol groeit. Daarom bouwen we niet alleen een nieuwe pier, maar ook een nieuwe terminal. Hier moeten we nog ‘even’ op wachten tot 2023.

Relaxed wachten of nog even winkelen

De tijden van simpel wachten in de zwarte stoeltjes op de gate zijn straks voorbij. Of je nu wilt relaxen in een loungestoel, werken aan de hoge tafels of nog last-minute gaat shoppen, het kan allemaal op de nieuwe pier. Doordat het gebied open is, kan je goed zien of het al tijd is om te boarden. Ook als je niet bij je gate zit.

Een groentje

Bomen, bloemen en planten… aan groen geen gebrek op de nieuwe pier. Maar dat is niet het enige wat deze ruimte zo lekker groen maakt. Bij Schiphol vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Bij het ontwerp van de pier is daarom goed gekeken naar hoe we energie kunnen besparen en gebruikmaken van hergebruikte of duurzame materialen. Wat denk je van een plafond van hergebruikt plastic, tegels van marmerpuingruis en 5.000 vierkante meter aan zonnepanelen? Toiletten spoelen we door met regenwater en een groot gedeelte van de vloer is van bamboe. De nieuwe pier is dus met recht een groentje.

Benieuwd hoe het er verder uit komt te zien? Bekijk de beelden van het design en gluur binnen. Eind 2019 ben je van harte uitgenodigd op onze ‘housewarming’.

Afbeeldingen: AECOM | cepezed | MESHROOM CGI