24
augustus
2017
|
16:39
Europe/Amsterdam

Uitbreiding Parkeergarage P1 op Schiphol voortvarend van start

Per 1 oktober verandert het parkeren op Schiphol voor een groot gedeelte. De capaciteit van parkeergarage P1 wordt bijvoorbeeld uitgebreid door een aanbouw naast het Hilton hotel. Binnen zes weken tijd is daar een staalconstructie geplaatst en zijn prefab betonnen vloerelementen gelegd. Op dit moment wordt een brug aangebracht, dan zijn de parkeergarage en de extensie daadwerkelijk met elkaar verbonden.

De bouw loopt volgens planning. Eind september leveren we de uitbreiding op. De parkeerduur wordt beperkt tot maximaal 48 uur, want ook voor halen en brengen moet je voortaan in parkeergarage P1 zijn. Short Stop parking verdwijnt. Meer informatie over het nieuwe parkeren.

Klaarstomen voor de toekomst
Schiphol stoomt zichzelf klaar voor de toekomst. We ontwikkelen een nieuwe pier en terminal, passen het stationsgebied aan, wijzigen de landzijdige infrastructuur en we richten de parkeerfaciliteiten opnieuw in. Dit doen we om de groei van het aantal passagiers en vliegtuigbewegingen op te kunnen vangen. En om onze positie als multimodaal en ‘Preferred Airport’ verder te ontwikkelen. De extensie wordt gebouwd door Ballast Nedam.

Lees meer over alle projecten op schipholtomorrow.com.