16
augustus
2017
|
09:14
Europe/Amsterdam

Nieuwe parkeerproducten Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol heeft haar nieuwe parkeerproducten bekend gemaakt. Met het verdwijnen van de parkeergarage P2, is de luchthaven op zoek gegaan naar alternatieven om iedereen een goede parkeerplek te kunnen bieden.

Schiphol heeft meer ruimte nodig om de groei van het aantal passagiers en vliegtuigbewegingen op te kunnen vangen. Daarom wordt er begonnen met de bouw van een nieuwe pier en een nieuwe terminal. Om ruimte te maken voor deze bouwwerkzaamheden, zal parkeergarage P2 verdwijnen. Per 1 oktober 2017 komen hiervoor nieuwe én bestaande parkeeroplossingen in de plaats.

‘De belangrijkste verandering is dat op Schiphol Centrum (P1) maximaal 48 uur geparkeerd kan worden. Hierdoor kunnen er zoveel mogelijk mensen gebruik maken van de parkeergarage en is er altijd voldoende plek als iemand komt parkeren voor een korte reis of om iemand op te halen, dan wel weg te brengen’, stelt Dieme Ketel, Manager Parking Amsterdam Airport Schiphol. ‘Eén van de alternatieven voor langer dan 48 uur parkeren is het nieuwe P6 Valet Parking, gelegen op een paar minuten loopafstand van de terminal. Maar er is meer keus. We hebben een mooi en breed palet aan parkeeroplossingen, wat ook ons uitgangspunt is geweest: de reiziger houdt dezelfde hoogwaardige parkeerkwaliteit die hij of zij van Schiphol gewend is.’

Hierbij een kort overzicht van het parkeeraanbod per 1 oktober 2017:

P1 Kort Parkeren

De capaciteit van parkeergarage P1 wordt uitgebreid door een aanbouw naast het Hilton hotel. De parkeerduur wordt beperkt tot maximaal 48 uur, want ook voor halen en brengen moet je voortaan in parkeergarage P1 zijn. Short Stop parking verdwijnt.

P6 Valet Parking

Voor iedereen die langer dan 48 uur wil parkeren, maar toch vlakbij de terminal wil in- en uitstappen, is P6 Valet Parking de juiste keuze. Dit nieuwe product op slechts 2 minuten lopen van de terminal, komt vooraan in de P1 garage, waar nu Short Stop Parking en Holiday Valet Parking worden afgehandeld. Het is een betrouwbare en snelle parkeeroplossing. Een videostraat legt de auto bij binnenrijden vast. Na het afgeven van de sleutel wordt de auto door Schiphol-personeel op een afgesloten terrein op de luchthaven met camerabewaking geparkeerd.

P3 Lang Parkeren

Aan P3 Lang Parkeren verandert naast de naam (voorheen Smart Parking) niets. Het blijft de meest voordelig plek om te parkeren voor drie dagen of langer. De auto kan in de parkeergarage of op het terrein worden geparkeerd. Er rijdt elke 10 minuten een snelbus die reizigers 24/7 van en naar de terminal brengt.

Terminal Valet Parking

Terminal Valet Parking, het meest luxe parkeerproduct van Schiphol Parking met uitgebreide service, gelegen tussen Vertrekhal 2 en 3, zal onveranderd blijven.

Privium Plus Parkeren

Voor Privium Plus-leden zal de mogelijkheid tot parkeren op P1 en P3 onveranderd blijven. Daarnaast wordt de Excellence garage, gelegen direct aan Vertrekhal 3, voor leden van Privium Plus beschikbaar gesteld onder voorbehoud van reservering.

Met het nieuwe parkeeraanbod, veranderen per 1 oktober ook de routes en bewegwijzering op Schiphol. ‘De nieuwe P6 Valet Parking is straks te bereiken via de Schiphol Boulevard, die verbreed wordt en ook een nieuwe afrit krijgt,’ aldus Dieme Ketel die trots is op wat hij met zijn team heeft gerealiseerd. ‘Het was een uitdagende legpuzzel, die in relatief korte tijd gelegd moest worden. Maar de puzzel zit echt goed in elkaar.’

Om haar positie als multimodaal knooppunt en ‘Preferred Airport’ verder te ontwikkelen, staat Schiphol aan de vooravond van diverse uitgebreide infrastructurele investeringsprojecten, zoals de bouw van een nieuwe pier en terminal, aanpassingen aan de landzijdige infrastructuur, het trein- en busstation en dus de parkeerfaciliteiten

 

Voor meer informatie én reserveren:

www.schiphol.nl/mindyourplek (alle parkeerproducten per 1 oktober)