15
november
2018
|
16:00
Europe/Amsterdam

Tony Chisnall nieuwe directeur Schiphols Capital Programme

Tony Chisnall is vanaf 19 november 2018 de nieuwe directeur van het Capital Programme van Schiphol. Het Capital Programme is het programma dat regie voert over de bouw van de nieuwe pier, de nieuwe terminal en alle aanverwante faciliteiten en voorzieningen.

Chisnall was onder meer programmadirecteur bij Abu Dhabi Airports Company en commercieel directeur en projectdirecteur van London Heathrow Terminal 5. Chisnall volgt Bernardo Gogna op, die om privéredenen besloot zijn carrière in Los Angeles voort te zetten.

Nieuwe pier en terminal
De nieuwe pier en terminal zijn nodig om meer kwaliteit te bieden aan reizigers en luchtvaartmaatschappijen. De nieuwe terminal is een uitbreiding van de bestaande terminal en wordt aangebouwd aan vertrek en aankomst 1. Daardoor behoudt Schiphol het één terminal concept met alle faciliteiten onder één dak.

Capital Programme
Royal Schiphol Group bracht de bouw van de nieuwe pier en terminal onder in de projectorganisatie Capital Programme. Het programma kan de verschillende omvangrijke en complexe projecten optimaal op elkaar afstemmen en aansturen. Dit is noodzakelijk, omdat tijdens de bouw en verbouwing de luchthavenoperatie gewoon doorgaat. Tegelijkertijd vereist de uitbreiding specifieke kennis en ervaring. In het Capital Programme bracht Schiphol deze expertise samen.