10
juli
2023
|
16:00
Europe/Amsterdam

Sondag langer interim CEO Royal Schiphol Group

Ruud Sondag blijft op verzoek van de RvC tot uiterlijk 1 maart 2024 interim CEO van Royal Schiphol Group. De raad van commissarissen maakt vorderingen in de wervingsprocedure voor een definitieve opvolger.

Jaap Winter, voorzitter van de raad van commissarissen: "De RvC volgt een intensief proces om een permanente CEO te werven. Voor Schiphol, alle medewerkers en stakeholders is het goed dat de interim periode wordt verlengd en dat Ruud Sondag wat langer blijft. Hij heeft samen met het gehele managementteam in korte tijd effectieve keuzes gemaakt waarmee Schiphol een duidelijke agenda voor de toekomst heeft. Kwaliteit en stabiliteit staan nu voorop. Ons verzoek aan Ruud om tot uiterlijk 1 maart 2024 te blijven geeft de RvC tijd om het wervingsproces voor een permanente CEO zorgvuldig af te ronden."

Tijdens de meivakantie was het voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen alweer een stuk beter. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar dat geeft wel vertrouwen. We blijven er bovenop zitten. Het inzicht is dat er structurele verbeteringen nodig zijn. We pakken het achterstallig onderhoud aan, gekoppeld aan een nieuwe manier van werken. Op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu, leefomgeving en in onze infrastructuur en gebouwen. Dat zijn belangrijke onderwerpen waar ik graag nog langer aan meewerk. Bovendien vind ik het werk op Schiphol ook gewoon hartstikke leuk.

Ruud Sondag, CEO Royal Schiphol Group

Stiller, schoner en beter 
De maatregelen uit Schiphols acht-punten plan om de luchthaven stiller, schoner en beter te maken, zijn de aankomende maanden prioriteiten. Schiphol heeft de plannen die betrekking hebben op geluid ook als voorstel ingebracht in de 'balanced approach' procedure van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Schiphol wil Nederland ook in de toekomst blijven verbinden maar dat moet op een betere manier. Daarom kiezen we voor een stiller, schoner en beter Schiphol. 

Infrastructuur en gebouwen 
Daarnaast werkt Schiphol aan een plan om de kwaliteit van haar infrastructuur en gebouwen te verbeteren. De luchthaven zal deze op korte termijn bekendmaken. Het betreft onder meer het inhalen van onderhoudsachterstanden, het verbeteren en vernieuwen van infrastructuur en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.