13
oktober
2017
|
09:23
Europe/Amsterdam

Schiphol verwacht in de herfstvakantie drie miljoen reizigers

Tijdens de aankomende herfstvakantie reizen drie miljoen mensen via Schiphol. Dat is een stijging van 6% ten opzichte van de herfstvakantie van 2016. Schiphol treft extra maatregelen om het verblijf op de luchthaven zo aangenaam mogelijk te maken.

De populairste vakantiebestemmingen zijn Barcelona, Londen, Antalya, Malaga en Milaan. De dagen waarop de meeste reizigers vertrekken zijn vrijdag 20 oktober en zondag 22 oktober. Vrijdag 27 oktober is de dag waarop de meeste mensen op één dag aankomen in Amsterdam.

Extra medewerkers
Net als tijdens andere vakantieperioden zet Schiphol in de herfstvakantie extra mensen in. Daardoor zijn bijvoorbeeld alle securitydoorgangen extra ruim bezet en staan er flexibele teams paraat die Schiphol kan inzetten bij drukte. Daarnaast zijn er elders in de terminal ook meer mensen aan het werk die service bieden aan reizigers. Bijvoorbeeld door hen wegwijs te maken op de luchthaven en vragen te beantwoorden.

Naast de gespecialiseerde krachten schakelt Schiphol kantoorpersoneel en een team van vrijwilligers in om te helpen tijdens piekmomenten. Het Welcome@schiphol team bestaat uit enkele tientallen oud-medewerkers en andere mensen die Schiphol een warm hart toedragen.

Small bags only
Ook kunnen reizigers in de herfstvakantie gebruikmaken van een aparte doorgang bij de veiligheidscontroles, de ‘Small Bags Only’. Reizigers die gebruik maken van small bags only, kunnen maximaal één stuk handbagage, niet zijnde een trolley, meenemen met een maximaal formaat 40x30x20cm. Denk daarbij aan een kleine handtas of rugzak of een laptoptas. In vergelijking met de reguliere securitylanes kunnen er 15 tot 20% meer reizigers in een zelfde tijdsbestek de small bags only securitylanes passeren.

Small bags only is in vertrekhal 1 open van 03:00 uur tot 20:00 uur, in vertrek 2 van 06:30 uur tot 20:30 uur en in vertrekhal 3 van 06:30 uur tot 20:30 uur.

Tips voor reizigers
Naast de tip om zo licht mogelijk te reizen, heeft Schiphol nog enkele tips voor reizigers. Waaronder om te controleren wat er mee mag in de handbagage, om vloeistoffen en elektronica apart te houden bij de securitycontrole en uiteraard om op Schiphol te zijn op de tijd die de luchtvaartmaatschappij aangeeft. Reizigers kunnen alle tips zijn vinden op de vakantiepagina van Schiphol.