29
september
2022
|
16:40
Europe/Amsterdam

Schiphol houdt maximum aantal reizigers aan voor stabieler luchthavenproces

Schiphol houdt de komende maanden het maximum aantal reizigers dat vanaf de luchthaven kan vertrekken aan, na overleg met de luchtvaartmaatschappijen, die hier niet blij mee zijn. Luchtvaartmaatschappijen hebben behoefte aan een langere termijn planning. De luchthaven verwacht dit tot eind maart te doen. Er is tegen het eind van het jaar een moment waarop bekeken zal worden of er vanaf eind januari wellicht meer mogelijk is. Schiphol doet dit om reizigers een betrouwbare reiservaring te geven en voorspelbaarheid en stabiliteit te bieden aan luchtvaartmaatschappijen. Tegelijk wordt hard doorgewerkt aan het verbeteren van de capaciteit bij de beveiliging.  

Het aanhouden van een maximum aantal reizigers is noodzakelijk. We willen veiligheid van medewerkers en reizigers waarborgen en een betrouwbaarder luchthavenproces bieden. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen, dat vinden we vervelend. Samen met de beveiligingsbedrijven en vakbonden werken we hard aan structurele verbeteringen. Dat is een grote opgave in een hele krappe arbeidsmarkt. Daar moeten we realistisch over zijn. Daarom wordt pas later dit jaar duidelijk of er na januari meer mogelijk is.

Hanne Buis, COO bij Royal Schiphol Group

Samen met vakbonden en beveiligingsbedrijven werkt Schiphol aan structurele oplossingen voor het tekort aan personeel. Er wordt onder andere gewerkt aan betere roosters, een verbetering van rustruimtes en betere lonen voor medewerkers van beveiligingsbedrijven. Via deze link is daar meer over te lezen. 

Op basis van de door Schiphol beschikbaar gestelde capaciteit gaat de onafhankelijke slotcoördinator (ACNL) in overleg met alle luchtvaartmaatschappijen om tot de benodigde capaciteitsreductie te komen.