23
september
2022
|
16:22
Europe/Amsterdam

Schiphol, beveiligingsbedrijven en vakbonden werken aan structurele oplossingen voor personeelstekort

Samen met beveiligingsbedrijven en vakbonden werkt Schiphol aan betere arbeidsvoorwaarden en –omstandigheden. De luchthaven brengt enerzijds het aantal lokaal vertrekkende passagiers de komende periode omlaag vanwege het tekort op de arbeidsmarkt, anderzijds wordt er gewerkt aan structurele oplossingen om dit tekort op te lossen. Concreet werken de partijen aan: 

  • Betere roosters. Securitymedewerkers hebben veel wisselende roosters en verschillende startmomenten per dag. Dat aantal startmomenten verlagen de beveiligingsbedrijven, waardoor hun werkweek en -ritme overzichtelijker wordt.  
  • Verbetering van rustruimtes. Securitymedewerkers verdienen goede rustruimtes waar ze na of tussen hun werkzaamheden kunnen uitrusten en ontspannen. Schiphol is momenteel de rustruimtes aan het verbeteren en binnen twee weken zijn de vernieuwingen zichtbaar.  
  • Betere lonen voor medewerkers van beveiligingsbedrijven. Momenteel geldt tot 1 september 2023 een Schipholtoeslag van 1,40 euro per uur. Schiphol werkt daarnaast aan meer structurele verbeteringen, waarbij alle aspecten van de beloning aan bod komen. In dat kader is de 15% CAO-loonsverhoging per 1 januari 2023 van de beveiligingsbranche behulpzaam. 
  • Werven van nieuw personeel. Schiphol blijft zich samen met de beveiligingsbedrijven inzetten voor het werven van nieuwe beveiligingsmedewerkers. De afgelopen periode is – ondanks het aflopen van de zomerbonus – geen vergrote uitstroom te zien van het aantal beveiligers. Wel blijven nieuwe mensen hard nodig.