03
januari
2018
|
12:35
Europe/Amsterdam

Annuleringen en vertragingen door westerstorm

Het vliegverkeer van en naar Schiphol ondervindt woensdag 3 januari hinder van de westerstorm. Reizigers moeten helaas rekening houden met een mogelijke annulering of vertraging van hun vlucht. Schiphol raadt reizigers aan hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden via hun luchtvaartmaatschappij, schiphol.nl of de Schiphol-app.

Bij storm is er om veiligheidsredenen minder vliegverkeer mogelijk, omdat de Luchtverkeersleiding Nederland dan maar een beperkt aantal banen ter beschikking heeft waar vliegtuigen veilig op kunnen landen of van kunnen starten.

Update 17.10 uur
Het aantal annuleringen is gelijk gebleven. Schiphol verwacht dat de gemiddelde vertraging, die eerder vanmiddag ongeveer een uur was, gaandeweg de avond minder wordt.

Update 13.25 uur
Op dit moment zijn 252 vluchten van de ruim 1200 geplande vluchten geannuleerd. Het gaat met name om vluchten van en naar Europese bestemmingen. De gemiddelde vertraging van vertrekkende vluchten is ongeveer een uur. De dienstregeling blijft de rest van de dag verstoord.

Update 10.20 uur
Op dit moment zijn 176 vluchten van de ruim 1200 geplande vluchten geannuleerd. Het gaat met name om vluchten van en naar Europese bestemmingen. De gemiddelde vertraging van vertrekkende vluchten is ongeveer een uur.

De dienstregeling is de rest van de dag verstoord en Schiphol verwacht dat het aantal annuleringen en de gemiddelde vertraging in de loop van de dag oplopen.

Wind en vliegtuigen: hoe werkt het ook alweer?