17
januari
2018
|
15:35
Europe/Amsterdam

Annuleringen en vertragingen door storm op 18 januari

Het vliegverkeer van en naar Schiphol ondervindt donderdag 18 januari hinder van storm. Reizigers moeten helaas rekening houden met een mogelijke annulering of vertraging van hun vlucht. Schiphol raadt reizigers aan hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden via hun luchtvaartmaatschappij, schiphol.nl of de Schiphol-app.

Bij storm is er om veiligheidsredenen minder vliegverkeer mogelijk, omdat de Luchtverkeersleiding Nederland dan maar een beperkt aantal banen ter beschikking heeft waar vliegtuigen veilig op kunnen landen of van kunnen starten.

Update 18 januari 18.22:

De H Pier is vanaf 18.00 uur vanavond uur weer volledig in gebruik genomen. Voor morgen verwachten we een normale dag, maar het kan wel drukker zijn op de luchthaven doordat veel mensen hun vlucht hebben moeten omboeken. Check de vluchtinformatie, de Schiphol-app of je luchtvaartmaatschappij voor de laatste status.

Update 18 januari 17.18:

De ingang van vertrekhal 1 en 2 zijn weer vrijgegeven. Voor morgen verwachten we een normale dag, maar het kan wel drukker zijn op de luchthaven doordat veel mensen hun vlucht hebben moeten omboeken. Check de vluchtinformatie, de Schiphol-app of je luchtvaartmaatschappij voor de laatste status.

Update 18 januari 16.05:

We vliegen weer zogoed als maximaal. Het dak van de H-pier is veilig gesteld en is vanavond naar verwachting weer beschikbaar. De gevel van vertrekhal 1 en 2 wordt nog geïnspecteerd door de brandweer. Daarom zijn de ingangen nog steeds gesloten. Check-in is mogelijk in alle vertrekhallen. Passagiers kunnen door vertrekhal 3 naar binnen.  

Update 18 januari 13.19:
De capaciteit van vertrekkende en aankomende vluchten is verder vergroot. Wij raden reizigers aan de status van hun vlucht bij hun luchtvaartmaatschappij, via de Schiphol app of Schiphol.nl te checken.
Op dit moment zijn er in totaal ca. 320 vluchten geannuleerd.

Update 18 januari 12.43 uur:
Een tweede landingsbaan is weer operationeel voor take-offs.

Update 18 januari 12.20 uur:
Op verschillende plekken bij de terminal hebben dakplaten losgelaten. De ingangen van Vertrekhallen 1 en 2 zijn daarom gesloten. Reizigers kunnen via Vertrekhal 3 naar binnen. Check-in is mogelijk in alle vertrekhallen. De H-pier is in verband met veiligheid tot nader order gesloten. De brandweer is ter plaatse. 

Update 18 januari 11.46 uur:
We verwachten dat er vanaf 12.00 uur weer vluchten binnenkomen en vertrekken.

Update 18 januari - 11.34 uur
Incidenteel vertrekt nog een vliegtuig. De vluchten die kunnen vertrekken, vertrekken, maar dat is zeer summier. Zeer incidenteel kunnen vliegtuigen landen, maar in principe wijkt al het vliegverkeer uit naar andere luchthavens.

Update 18 januari - 11.15 uur
Aanpassing: Door de harde wind hebben luchtvaartmaatschappijen de afhandeling van vliegverkeer op Schiphol tot nader order gestaakt.

Update 18 januari - 10.25 uur
De gemiddelde vertraging loopt op. Reizigers moeten helaas rekening houden met een langere reistijd.

Update 18 januari - 09.00 uur
Op dit moment zijn 260 vluchten geannuleerd. Het gaat met name om vluchten van en naar Europese bestemmingen. De gemiddelde vertraging is ongeveer 25 minuten. De dienstregeling blijft de rest van de dag verstoord.

Update 17 januari:
Schiphol heeft voorzorgsmaatregelen getroffen. De luchthaven controleert dat er op het platform geen losstaande objecten en materialen zijn, schort onderhoudswerkzaamheden op en is morgen alleen voor noodgevallen uitwijkluchthaven.

Wind en vliegtuigen: hoe werkt het ook alweer?