08
augustus
2011
|
09:00
Europe/Amsterdam

Zakelijk computerspel voor vracht op Schiphol wint prijs

'SmartGate The Game' traint gebruikers in efficiënt gebruik van SmartGate Cargo

Een ‘zakelijk computerspel’ van Amsterdam Airport Schiphol heeft de Outstanding Achievement Award gewonnen in de Interactive Media Awards. Smartgate The Game laat gebruikers zelf ervaren hoe de vervoersketen in elkaar zit en wat de voordelen zijn van het gebruik van SmartGate Cargo. De jury van de Interactive Media Awards prijst met name de inhoud en gebruiksvriendelijkheid van het spel.

Alle vracht op Schiphol wordt in de toekomst via SmartGate Cargo geleid. SmartGate is een gezamenlijk initiatief van Schiphol, Air Cargo Netherlands en de Douane, met als doel een efficiënte, innovatieve en veilige vervoersketen voor luchtvracht te realiseren. Om de luchtvrachtindustrie en toekomstige gebruikers een goed inzicht te geven in hoe SmartGate werkt, is het SmartGate Learning Centre opgericht. SmartGate The Game is een onderdeel van deze digitale leeromgeving.

In het ‘spel’ moeten de gebruikers goederen transporteren van de vervoerder naar de luchtvaartmaatschappij, via de tussenliggende partijen zoals de afhandelaar. Als manager van de logistieke keten moet de gebruiker letten op snelheid, efficiency, betrouwbaarheid en kwaliteit: hoe meer er vervoerd wordt en hoe sneller de doorlooptijd, des te hoger is de score.

Enno Osinga, Sr. Vice President Cargo van Schiphol Group: “SmartGate Cargo is een elementair onderdeel van onze missie om efficiency in de vrachtstromen op Schiphol te blijven maximaliseren. Het is dan ook van belang dat iedereen die betrokken is bij luchtvracht op Schiphol – met name ook nieuwkomers in de branche – weet hoe SmartGate werkt. Het SmartGate Learning Centre staat centraal in het leerproces, SmartGate The Game biedt als onderdeel daarvan een populair en effectief leermiddel.”

Het spel is gemaakt voor Schiphol en Air Cargo Netherlands door IJsfontijn, in samenwerking met Atos Consulting. SmartGate The Game is online en gratis te bezoeken en te spelen op http://www.smartgatethegame.nl