07
september
2011
|
12:00
Europe/Amsterdam

XD Theater beleeft Wereldprimeur op een luchthaven

Eerste spectaculaire 6D XD Theater gevestigd op Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol heeft vandaag met de start van het vertonen van virtuele 3D films door XD Theater een wereldprimeur voor een luchthaven. In een meebewegende stoel beleeft de bezoeker een spectaculair avontuur met geluid, wind- en lichteffecten. De bezoeker heeft keuze uit drie zogenoemde “rides”; ‘Canyon Coaster’, een duizelingwekkende film door de canyons en mijnen in het Wilde Westen, ‘Jett & Jinn’, een avontuur van een jongetje die met zijn kat door de stad vliegt en avonturen beleeft en een ‘Snowride’ over besneeuwde pistes. Aan het assortiment worden regelmatig nieuwe films toegevoegd.

“Wij zijn zeer verheugd dat Schiphol de eerste luchthaven is waar we ons 6D XD Theater kunnen openen. Het is voor ons een fantastische locatie met een grote verscheidenheid aan bezoekers die we graag deze nieuwe manier van een film zien, willen laten ervaren. De films duren 4 tot 5 minuten en dan is de bezoeker een ware ervaring rijker”, aldus Gabi Salabi, VP Business Development at Triotech.

“Met de opening van het XD Theater breidt Schiphol het aanbod op het gebied van entertainment uit op de luchthaven. Deze uitbreiding sluit naadloos aan bij onze ambitie om ‘Europe’s Preferred Airport te zijn en te blijven”, aldus Otto Ambagtsheer, directeur business area Consumers van Amsterdam Airport Schiphol. “We verwachten dat niet alleen passagiers maar juist ook dagtoeristen en mensen die vrienden en familie brengen en halen van deze attractie gebruik zullen maken.”

Het XD Theater bevindt zich op Schiphol Plaza tegenover het Meeting Point en is toegankelijk voor iedereen van 5 jaar en ouder en minimaal 1,40m lang. Een filmkaartje kost EUR 6. Het XD Theater is een Canadees produkt en staat in eerste instantie voor een periode van 6 maanden op de luchthaven. Wereldwijd zijn er 70 gebouwd en zijn tot dusver alleen in grote winkelcentra en entertainment centers te vinden.