28
oktober
2021
|
13:03
Europe/Amsterdam

Winterdienstregeling op Schiphol gaat zondag van start

Samenvatting

Aankomende zondag 31 oktober gaat de winterdienstregeling op Schiphol van start. Dit betekent nieuwe bestemmingen in het netwerk van Schiphol, nieuwe routes voor luchtvaartmaatschappijen en nieuwe luchtvaartmaatschappijen op Schiphol.

Met de toevoeging van vier nieuwe bestemmingen, elf nieuwe routes en twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen bieden 71 verschillende luchtvaartmaatschappijen deze winter vanaf Schiphol een directe verbinding met 256 passagiersbestemmingen wereldwijd.

De vier nieuwe bestemmingen voor Amsterdam deze winter zijn Bridgetown (KLM), Port of Spain (KLM), Cluj-Napoca (Blue Air) en Skelleftea (Transavia). Daarnaast zijn er elf nieuwe routes. Dit zijn bestemmingen die al deel uitmaken van het netwerk van Schiphol, maar voor de luchtvaartmaatschappij deze winter wel een nieuwe route in hun netwerk is. KLM start met vluchten op Cancun en Mombasa. Marrakesh, Sharmh el Sheikh en Innsbruck zijn nieuwe bestemmingen voor easyJet, Vueling start met vluchten naar Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en Praag, American Airlines gaat op Dallas Fort Worth vliegen en Jet2.com heeft Birmingham als nieuwe bestemming deze winter. Daarnaast zijn PLAY (Reykjavik) en Kuwait Airways (Kuwait City) nieuwe luchtvaartmaatschappijen deze winter.

Stillere, schonere en zuinigere vliegtuigen
Deze winter groeit het aantal luchtvaartmaatschappijen dat stillere, schonere en zuinigere vliegtuigtypes van en naar Schiphol inzet. Zie hieronder een overzicht van de vlootvernieuwing.

Embraer E2                   KLM en Swiss International Air Lines
Boeing 737                    MAX Blue Air, LOT Polish Airlines en Royal Air Maroc
Airbus A350-900            Delta Air Lines en Qatar Airways
Airbus A330-900            Delta Air Lines
Airbus A320neo             British Airways, Egyptair, SAS Scandinavian Airlines, TAP Air Portugal
A220                              Swiss International Air Lines