27
mei
2019
|
13:06
Europe/Amsterdam

Werkonderbrekingen op Schiphol door FNV actiedag woensdag 29 mei

Werkonderbrekingen op Schiphol door actiedag woensdag 29 mei

Afhandelaren en securitymedewerkers onderbreken woensdag 29 mei op enkele momenten op de dag het werk. Schoonmaakmedewerkers staken 24 uur. Deze acties zijn er, net als de staking in het openbaar vervoer op dinsdag 28 mei, op gericht om aandacht te krijgen voor de pensioenleeftijd. Schiphol is geen partij, maar door vakbond FNV aangewezen als actielocatie. Schiphol en FNV hebben afspraken gemaakt over hoe de acties kunnen plaatsvinden zonder dat dit de veiligheid van passagiers in gevaar brengt.

Security

De acties bij security zijn in de ochtend en namiddag gepland. FNV heeft securitypersoneel opgeroepen om op verschillende locaties twee keer 33 minuten staken. Op de momenten dat er werkonderbrekingen bij de securitycontroles zijn, kunnen daar tijdelijk langere wachttijden ontstaan.

Afhandelaren

Personeel van Dnata (check-in), Aviapartner (platform) en Swissport (bagage) is gevraagd om 66 minuten te staken tussen 12.30 en 13.36.

Schoonmaakbedrijven

Personeel van schoonmaakbedrijven is opgeroepen om 24 uur te staken. We zetten ons in om toiletten en afvalbakken op een minimaal niveau schoon te houden.

 

Landelijke OV-staking

28 mei, 19.00 uur
De situatie op en rond Schiphol is vanaf het begin van de dag beheersbaar. Schiphol verwacht dat dit vanavond zo blijft. Mensen zijn goed voorbereid op de staking in het openbaar vervoer en de gevolgen daarvan. Aankomende reizigers worden door Schiphol geïnformeerd over de actuele situatie en hun opties. Dat luchtvaartmaatschappijen en reizigers in de aanloop naar vandaag circa 10% van de tickets hebben omgeboekt, zorgt voor de nodige verlichting op de toegangswegen. De treinpendel tussen Hoofddorp en Amsterdam Centraal, via Schiphol, rijdt tot 21.00 uur vier keer per uur. Reizigers wordt geadviseerd om de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden.

 

28 mei, 15.00 uur

De situatie op en rond Schiphol is beheersbaar. Mensen zijn goed voorbereid op de staking in het openbaar vervoer en de gevolgen daarvan. Aankomende reizigers worden door Schiphol geïnformeerd over de actuele situatie en hun opties. Dat luchtvaartmaatschappijen in en reizigers in de aanloop naar vandaag circa 10% van de tickets hebben omgeboekt, zorgt voor de nodige verlichting op de toegangswegen.

Om 15.00 uur waren 37.183 reizigers vertrokken en 32.861 aangekomen. Dat is meer dan de helft van het totaal aantal aankomende en vertrekkende reizigers die we vandaag verwachten. De treinpendel tussen Hoofddorp en Amsterdam Centraal, via Schiphol, rijdt volgens schema vier keer per uur. Het door alle partijen extra ingezette personeel leidt de verkeersstromen op en naar Schiphol in goede banen.

Het blijft een uitzonderlijke reisdag. Het zal druk blijven op de weg naar Schiphol en het treinverkeer is en blijft beperkt. Reizigers worden geadviseerd om de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden en moeten rekening houden met een langere reistijd. De oproep om alleen naar Schiphol te komen indien strikt noodzakelijk, blijft van kracht.

 

28 mei, 10.30 uur

De situatie op en rond Schiphol is beheersbaar. Mensen zijn goed voorbereid op de stakingen in het openbaar vervoer en de gevolgen daarvan. Om 10 uur vanochtend waren 16.034 reizigers vertrokken en 14.347 aangekomen. Dat is ongeveer een kwart van het totaal aantal aankomende en vertrekkende reizigers die we vandaag verwachten. De treinpendel tussen Hoofddorp en Amsterdam Centraal, via Schiphol, rijdt volgens schema vier keer per uur. De extra inzet van personeel door alle partijen leiden de verkeersstromen op en naar Schiphol in goede banen. 

Het blijft een uitzonderlijke reisdag. Het zal druk blijven op de weg naar Schiphol en het treinverkeer is en blijft beperkt. Reizigers worden geadviseerd om de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden en moeten rekening houden met een langere reistijd. De oproep om alleen naar Schiphol te komen indien strikt noodzakelijk, blijft van kracht.

 

28 mei, 09.00 uur

Het is op de wegen richting Schiphol drukker dan normaal. Eenmaal aangekomen op Schiphol, kunnen reizigers vooralsnog hun reis starten zoals gebruikelijk. Het eerder gegeven advies van Schiphol blijft staan, we adviseren om vandaag niet via Schiphol te reizen als het niet strikt noodzakelijk is en de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden. Reizigers kunnen voor actuele vluchtinformatie contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij.

 

27 mei, 13.00 uur

Reis dinsdag 28 mei niet naar of richting Schiphol als het niet strikt noodzakelijk is. Het openbaar vervoer in heel Nederland staakt. Daarom wordt ernstige verkeershinder verwacht op de snelwegen rondom Schiphol. Er is zeer beperkt treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam om de reizigersdruk op Schiphol te ontlasten. Het gaat om vier treinen per uur in plaats van de gebruikelijke 25 treinen per uur. Verder is er geen openbaar vervoer. Stel je reis uit als dat kan. Volg de actuele verkeersinformatie. Neem voor vluchtinformatie contact op met jouw luchtvaartmaatschappij.