19
mei
2016
|
12:19
Europe/Amsterdam

Werkonderbreking FNV-beveiligers Schiphol

De FNV heeft bekend gemaakt dat beveiligers op Schiphol vanavond om 19.00 uur een korte werkonderbreking houden. Dit is de eerste werkonderbreking in een reeks die de FNV heeft aangekondigd.

De vakbond heeft laten weten reizigers zo min mogelijk te willen hinderen en geen extra risico’s te nemen op het gebied van veiligheid.

Volgens Amsterdam Airport Schiphol zijn de aangekondigde acties volstrekt prematuur en ondermijnen deze het traject van constructief overleg dat nu loopt tussen de drie beveiligingsbedrijven, de vakbonden CNV, De Unie en FNV en Schiphol.

Schiphol heeft de FNV eerder al laten weten zich het recht voor te behouden om, wanneer daar aanleiding toe is, de voorzieningenrechter te vragen om acties te verbieden.

Schiphol heeft inmiddels diverse knelpunten opgelost als het gaat om de arbeidsomstandigheden bij de centrale security en in de vertreklounges. Zo zijn op locaties de temperatuur en verlichting aangepast. Knelpunten die minder eenvoudig aan te pakken zijn, worden op korte termijn samen met een gespecialiseerd bureau aangepakt.

Via www.schiphol.nl en Twitter houden we passagiers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Statement Schiphol dd. 17 mei 2016 naar aanleiding van de actieplannen van de FNV:

http://nieuws.schiphol.nl/statement-schiphol-nav-ultimatum-fnv/