01
november
2021
|
13:42
Europe/Amsterdam

Wegwijs voor vegans op Schiphol

Op Schiphol zetten we alles op alles om passagiers een goede service te bieden. Dat betekent ook dat een uitstekend horeca-aanbod hebben met opties voor iedereen, inclusief passagiers die vegan wensen te eten. En er is natuurlijk geen beter moment voor een blog over vleesvrije versnaperingen op onze luchthaven dan World Vegan Day. Wij vertellen je waar je – zowel voor als na security – de lekkerste plantaardige snacks en maaltijden kunt vinden. 

Health Food Wall
Als je Schiphol Plaza van buitenaf binnenloopt, is de Health Food Wall eigenlijk niet te missen. Je kunt ervan op aan dat alles in deze muur supergezond is – de maaltijden worden samengesteld door een diëtist en bevatten geen onnodige toevoegingen. Verder is altijd één van de zes opties vleesvrij. Op het moment dat deze blog online kwam, was dit een gerecht met geroosterde groenten, kikkererwten en een harissa-dressing. Dat klinkt toch heerlijk?

Pizza Per Tutti!
Een restaurant dat op Schiphol zeer in trek is, is Pizza Per Tutti!, waar passagiers zich even in Italië wanen. En nu kunnen ook onze vegan passagiers genieten van deze authentieke pizza’s met verse ingrediënten. Er staat weliswaar geen vegan pizza op de kaart, maar vraag er gerust naar en de medewerkers maken een plantaardige pizza voor je klaar. Je hebt zelfs de keuze tussen een standaard bodem of een op basis van bloemkool. Pizza Per Tutti! bevindt zich in Schiphol Plaza, naast Starbucks en tegenover Albert Heijn.

Burger King 
Bij Burger King denk je waarschijnlijk aan rundvleesburgers en kipnuggets. Daar hebben vegans toch zeker niets te zoeken? Jawel hoor! Het bekende fastfoodrestaurant heeft nu namelijk ook vleesvrije Whoppers en nuggets zonder kip op het menu staan, allemaal geserveerd met plantaardige mayo (of ketchup, als dat meer je ding is). Burger King vind je in Schiphol Plaza. Je kunt ’m niet missen! 

Up To Do Good 
Up To Do Good is een conceptstore en café waar duurzaamheid de klok slaat. Geen verrassing dus dat ze ook diverse vegan opties aanbieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Brazilian-style açaí bowl met vers fruit? Açaí is een bes die aan palmbomen in de regenwouden van Zuid-Amerika groeit en tjokvol antioxidanten zit. Van dit besje wordt een soort smoothie gemaakt die in een kom wordt geserveerd met diverse toppings, zoals fruit. Lekker als ontbijt of als goed vullend tussendoortje. Net wat meer trek, of zin in iets hartigs? Probeer dan eens de geroosterde sandwich met avocado en vegan kaas! 

La Place 
Bij La Place in Lounge 1 word je verwelkomd in een setting die het midden houdt tussen een restaurant en een markt. Op het lange buffet staan allerlei vers bereide maaltijden en snacks uitgestald, waar ook vegans zeker iets van hun gading vinden. Zo is de zoete aardappelsoep volledig plantaardig en biedt de saladebar keuze uit diverse soorten sla, gegrilde groenten, peulvruchten en ander lekkers. Ze hebben bovendien een geweldige selectie aan verse sappen en smoothies.

Kebaya 
Verse sushi, op bestelling bereid met lokale ingrediënten. Klinkt goed toch? Bij de Oost-Aziatische brasserie Kebaya maken de koks met plezier vegan sushi als je ernaar vraagt. En door de glazen wanden kun je zelf zien hoe ze die voor je bereiden. Genieten van de Japanse keuken terwijl je wacht op je vlucht? Op naar Holland Boulevard!

Amsterdam Bread Co. 
Nederlanders houden van brood. Velen van ons eten het minstens twee keer per dag. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Schiphol een topspot heeft waar passagiers kunnen smullen van deze lokale favoriet. Amsterdam Bread Co. biedt in Lounge 2 een gevarieerde selectie belegde broodjes en andere bakwaren, zoveel mogelijk bereid met lokale seizoensproducten. Op het moment van schrijven staat er een vegan broodje met hummus en avocado op de kaart, maar schroom vooral niet om de medewerkers te vragen naar andere plantaardige opties.

Dit is nog maar een greep uit alle opties die we onze vegan passagiers te bieden hebben, en het aanbod van maaltijden en snacks verandert continu. Meer informatie over eten en drinken op Schiphol vind je op onze website