03
juli
2023
|
08:22
Europe/Amsterdam

Vooraf te boeken tijdslot voor de securitycontrole beschikbaar voor alle bestemmingen

Schiphol breidt de mogelijkheid uit om een gratis tijdslot te reserveren voor de securitycontrole. Na een succesvolle lancering begin dit jaar, is het sinds kort mogelijk om een tijdslot te boeken voor zowel Schengen als niet-Schengen bestemmingen. 

Door gebruik te maken van een gereserveerd tijdslot, kunnen reizigers op een zelfgekozen moment door de securitycontrole. Hierdoor weten ze precies hoe laat ze bij de securitycontrole verwacht worden. Voor niet-Schengen bestemmingen wordt er rekening gehouden met de daaropvolgende grenscontrole. Het laatste tijdslot dat een passagier kan boeken is 90 minuten voor vertrek. Voor Schengen bestemmingen is dit 60 minuten. 

Hoe werkt de service?  
Het tijdslot is vanaf drie dagen voor vertrek online te reserveren via de Schiphol website en app. Na het maken van een reservering, ontvangen reizigers een bevestigingsmail met QR-code. Deze QR-code wordt op de luchthaven gescand door een medewerker van Schiphol. Vervolgens verwijzen zij deze reizigers naar het juiste toegangspunt voor de securitycontrole.  

Deze service heeft alleen betrekking op de securitycontrole. Reizigers dienen zelf voldoende tijd te rekenen om in te checken dan wel ruimbagage af te geven.