12
april
2018
|
17:00
Europe/Amsterdam

Vlieg je via Schiphol in de meivakantie? Dit is wat je moet weten!

Ga je lekker op reis deze meivakantie? Dan ben je niet de enige! Samen met 5,2 miljoen anderen vlieg je van, naar of via Schiphol. Omdat de meivakantie voor iedereen in dezelfde periode valt en ook zakenreizigers nog veel vliegen, kan het extra druk zijn! Wil je weten hoe druk precies? Check dan vooral even jouw reisdag! Wij zetten in ieder geval alles op alles om jouw reis soepel te laten starten.

Beter bezet
Meer dan vorig jaar zetten we extra veel medewerkers in, met name bij de security controles. Zo hebben we op alle tijden van de dag voldoende mensen beschikbaar om reizigers soepel door het luchthavenproces te helpen. Met name rond drukke piekuren zitten we eerder, ruimer en langer in de bezetting.


Maatregelen op een rijtje
En naast het extra personeel, nemen we meer maatregelen:

  • Small bags only: mensen met kleine handbagage (een rugtas of kleiner) krijgen op drukke momenten een aparte wachtruimte. Daardoor loopt het sneller door, en is de rij van mensen met grote handbagage korter.
  • Airport assistants: er lopen extra veel medewerkers rond om jou te helpen en om iedereen zo goed mogelijk over de verschillende rijen te spreiden voor een betere doorstroom. Ook ons kantoorpersoneel kun je deze dagen als airport assistant rond zien lopen!
  • Drive-Inchecken op P3: vlieg je met TUI of Transavia en parkeer je op P3 deze vakantie? Dan kun je op de parkeerplaats al inchecken en je bagage afgeven, zodat je in de vertrekhal al één handeling kunt skippen.
  • Schiphol Assist: het webcare-team dat achter onze social media kanalen zit, is deze vakantie extra groot en in de terminal aanwezig om snel antwoord te geven op ieders vragen.
  • Extra securitylanes: in Vertrekhal 2 zijn extra securitylanes geplaatst. Ook stellen we op de meest drukke momenten in Vertrekhal 1 de securitylanes voor personeel open voor reizigers.
  • Monteurs stand-by: treedt er toch onverhoopt ergens een storing op? Er staan continu monteurs stand-by voor techniek en ICT.

En dan hebben we het nu alleen nog maar over onze eigen maatregelen. Maar overal op de luchthaven maken wij én onze partners ons klaar voor de vakanties. Want het mogelijk maken van vliegen, dat doen we zeker niet alleen.


Betekent dit dat er geen rijen meer zijn deze meivakantie?
Nee, dat betekent het niet. Het is een gegeven dat vliegen populairder is dan ooit en dat steeds meer mensen ook voor ‘kleinere’ tripjes het vliegtuig pakken. Zeker rond de vakantieperiodes, waarin veel mensen op dezelfde momenten willen en moeten vliegen. En hoeveel reizigers er ook op Schiphol zijn, we blijven altijd letten op veiligheid: tijdens check-in, securitycontrole en de paspoortcontrole, maar ook bij de gate en in het vliegtuig. Veiligheid is topprioriteit, daar doen we nooit concessies aan. En dat zal dus ook altijd tijd blijven kosten.


Zo soepel mogelijk via Schiphol vliegen? Bereid je dan goed voor op je reis en check onze handige reistips!