16
juni
2017
|
19:00
Europe/Amsterdam

Via Luchtvaart Inclusief al 75 mensen aan het werk op Schiphol

Het afgelopen jaar vonden 75 mensen met een arbeidsbeperking een baan of stageplek dankzij Luchtvaart Inclusief. Het initiatief Luchtvaart Inclusief is in juni 2016 gestart door Schiphol Group in samenwerking met KLM en Luchtvaartcollege Schiphol om meer arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Tot nu toe doen al 27 werkgevers op de luchthaven Schiphol mee. Door intensieve samenwerking zoeken zij naar kansen en mogelijkheden om plekken te creëren voor deze doelgroep. Vanuit een gezamenlijke gedachtegoed gaan de werkgevers verder aan de slag. Hierbij hopen zij nog meer werkgevers te verwelkomen en uiteraard nog meer arbeidsplaatsen te realiseren.

De werkgevers werken samen met de gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer, Almere, Zaanstad en Haarlem. Vanaf nu opereren de verschillende gemeenten vanuit één loket, beschikbaar voor de arbeidsmarkt rond regio Schiphol. Het is vandaag op symbolische wijze geopend door Jos Nijhuis (CEO Royal Schiphol Group) en wethouder Vliegenthart (gemeente Amsterdam).

We hebben in het eerste jaar al 75 mensen kunnen plaatsen, dat is geweldig nieuws. Mooi om te zien hoe succesvol het is om de handen in één te slaan voor mensen met een arbeidsbeperking. Iedereen die graag op Schiphol wil komen werken verdient een kans.
Jos Nijhuis, CEO Royal Schiphol Group