20
december
2023
|
16:30
Europe/Amsterdam

Vertragingen en annuleringen door storm Pia

Vanwege de harde wind veroorzaakt door storm Pia zijn er morgen preventief ruim 200 vluchten geannuleerd. Reizigers moeten daarom de hele dag rekening houden met vertragingen en annuleringen. Dit geldt voor zowel aankomende als vertrekkende vluchten. Schiphol adviseert reizigers daarom om de actuele vluchtinformatie te checken voor vertrek. Dit kan op Schiphol.nl, in onze app of bij de luchtvaartmaatschappij. 

Omdat we windsnelheden uit het westen van rond de 50 kilometer per uur verwachten, met windstoten tot wel 90 kilometer per uur, kan er vanaf de middag alleen op de Buitenveldertbaan worden gestart en geland. 

De voorspelde harde wind kan ook gevolgen hebben voor de afhandeling van de vliegtuigen op de grond. Vanuit veiligheidsredenen kan dit met zulke harde wind niet altijd gedaan worden zoals normaal, met als gevolg mogelijke verstoringen in het vliegschema voor zowel vertrekkende als aankomende vluchten. 

We blijven in nauw contact met de weerdiensten voor het meest actuele weerbeeld en de impact hiervan op het vliegverkeer.