21
februari
2019
|
09:26
Europe/Amsterdam

Verloren groenten krijgen tweede leven op Schiphol

Samenvatting

De soepen van De Verspillingsfabriek zijn vanaf vandaag ook op Schiphol Plaza verkrijgbaar. Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is een gezamenlijk initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek. Volgens de Verspillingsfabriek gooien we jaarlijks in Nederland voor minstens 5 miljard euro weg aan voedsel en vaak mankeert er niks aan. De Verspillingsfabriek ging op zoek naar een oplossing om ‘verloren groenten’ vanuit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming te geven.

In De Verspillingsfabriek worden van groenten die te klein, misvormd of te bont zijn smaakvolle soepen gekookt. Ook de kopjes, kontjes en stronken van groenten worden als ingrediënt voor de soepen gebruikt. Op Schiphol kunnen gasten genieten van diverse soepen als tomatensoep en erwtensoep. De soepen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, want De Verspillingsfabriek vindt talent verspillen ook zonde.

Naast de soepen kunnen gasten in Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek terecht voor worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies uit de Zorgbakkerij van Hutten waar duurzaamheid en ambacht centraal staan. Deze producten worden ontwikkeld met minder suiker, minder zout en betere vetten. Ook hier wordt talent niet verspild, want in de bakkerij werken bakkers met een gehoorbeperking.

 

Ik denk dat ik namens allen spreek als ik zeg dat we heel trots zijn op deze nieuwste horecalocatie op Schiphol. Met een gezamenlijke aanpak kunnen daadwerkelijk veranderingen gerealiseerd worden. Met dit project laten we zien dat we geen eten en talent verspillen, maar juist inzetten om nieuwe producten te maken.
Ad Willemsen, General Manager van HMSHost Schiphol
Groente hoeft niet altijd de perfecte look te hebben. We zijn enorm trots op dit gezamenlijke en duurzame initiatief. Naast dat reststromen uit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming vinden, bieden we onze bezoekers met de komst van de Verspillingsfabriek ook nog eens een gezond en verantwoord aanbod. We kijken uit naar deze samenwerking en zetten ons in om dit soort duurzame initiatieven vaker een gevolg te kunnen geven in de horeca op Schiphol.
Tanja Dik, directeur Consumer Products & Services bij Amsterdam Airport Schiphol
Wij zijn enorm trots op deze samenwerking met HMSHost en Amsterdam Airport Schiphol. Een mooi voorbeeld dat maatschappelijk, circulair en commercieel ondernemen samen kunnen gaan. Om te laten zien dat het anders kan hebben we initiatieven als dit nodig. Echte samenwerking. Ik hoop dat onze boodschap veel mensen gaat bereiken en natuurlijk dat reizigers zullen ervaren dat de soepen en onze bakkerijproducten de allerlekkerste zijn.
Bob Hutten, directeur van De Verspillingsfabriek

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek bevindt zich richting aankomsthal 3 en is dagelijks geopend van 07.00 tot 21.00 uur.