13
juli
2017
|
16:58
Europe/Amsterdam

Verkeer- en vervoerscijfers juni 2017

In juni reisden er 7,1% meer passagiers van, naar of via Schiphol dan in juni 2016. Het aantal passagiers in juni komt daarmee uit op 6,1 miljoen. Toename van het aantal passagiers wordt veroorzaakt door 3,8% meer bewegingen, grotere toestellen (gemiddeld 3 stoelen extra per beweging) en een hogere bezettingsraad.

Het aantal vrachtvluchten nam toe met 3,9% en dankzij hogere beladingsgraad groeide het totale vrachtvolume met 9,8% ten opzichte van een jaar eerder.

Bestemmingen
Van de 6,1 miljoen passagiers reisden er 4,5 miljoen binnen Europa. De grootste groei van aantallen passagiers vond binnen Europa plaats van en naar Griekenland, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk.

Intercontinentaal reisden er in juni 1,7 miljoen passagiers. Dit waren er 8,7% meer dan in juni vorig jaar. De grootste groei van aantallen passagiers vond intercontinentaal plaats van en naar Noord-Amerika.

Het eerste halfjaar 2017
Over het eerste half jaar heeft Schiphol ruim 2,5 miljoen passagiers meer mogen verwelkomen dan een jaar eerder, een groei van 8,6%. Het aantal vliegtuigbewegingen nam toe met 4,9% en het totale vrachtvolume groeide met 8,7%.

Het totale overzicht van verkeer- en vervoerscijfers is hier te verkrijgen.