13
september
2017
|
13:06
Europe/Amsterdam

Verkeer- en vervoerscijfers augustus 2017

In augustus zijn veel vakantiegangers weer naar huis gevlogen en daarom was dit voor aankomende passagiers de drukste maand van het jaar. Er reisden afgelopen maand ruim 6,8 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol. Het was daarmee nog net iets drukker dan in de maand juli. Een groei van 6% ten opzichte van vorig jaar. Dagelijks verwelkomde Schiphol tussen de 200.000 en 235.000 passagiers.

De toename van het aantal passagiers wordt veroorzaakt door inzet van meer stoelen, hogere bezettingsgraden en iets meer vliegbewegingen.

Het aantal vrachtvluchten nam toe met 2,9% en dankzij een hogere beladingsgraad van full freighters is het volume toegenomen met 7,6%.

Bestemmingen
Van de 6,8 miljoen passagiers reisden er 4,9 miljoen binnen Europa. De meeste reizigers gingen naar het Verenigd Koninkrijk, daarbij was er ook nog een groei in passagiersaantallen (+5,2%). De andere landen uit de top drie Spanje en Italië groeiden met respectievelijk 3,4% en 7,5%. De zomerbestemming Griekenland laat een toename zien van 14,4%.

Intercontinentaal reisden er in augustus 1,9 miljoen passagiers. Dit waren er 3% meer dan in augustus vorig jaar. De grootste groei van aantallen passagiers vond intercontinentaal plaats van en naar Noord-Amerika (+8,1%).

Klik hier voor het totale overzicht van de verkeers- en vervoerscijfers van augustus 2017.