12
oktober
2018
|
12:27
Europe/Amsterdam

Verkeer- en vervoercijfers september 2018

In september van dit jaar reisden er 6,4 miljoen reizigers van, naar of via Schiphol. Het aantal passagiersvluchten bleef vrijwel gelijk ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. Door de inzet van gemiddeld grotere toestellen (+3 stoelen per beweging), nam het aantal vervoerde reizigers met +2,2% toe, vergeleken met september 2017. De bezettingsgraad van 86,9% was -0,2% lager dan vorig jaar. Het aantal reizigers met een overstap nam met +2,7% toe; het aantal reizigers die op Schiphol vertrokken of aankwamen nam toe met +1,9%.

Vracht

Het aantal vrachtvluchten was lager dan september 2017: een krimp van -12,6%. Dankzij een hogere bezetting van vracht in passagiersvluchten en capaciteit op vrachtvluchten, is het vervoerde vrachtvolume gedaald met -3,0%, vergeleken met een jaar eerder.

Passagiersbestemmingen

Het aantal reizigers binnen Europa is toegenomen met +0,8% tot 4,6 miljoen, terwijl het aantal passagiersvluchten binnen Europa iets is afgenomen ten opzichte van september vorig jaar. Groei naar Polen (+18,5% meer reizigers) houdt aan en ook IJsland blijft winnen aan populariteit (+17,6%). Landen aan de Middellandse Zee (Griekenland, Italië, Spanje en Malta) zagen een kleine krimp in het volume.

In de maand september vlogen er -0,2% minder toestellen naar intercontinentale bestemmingen, met totaal +5,9% meer reizigers aan boord. Het aantal reizigers naar China groeide snel (+12,0%). Japan en Iran werden minder vaak aangevlogen dan voorheen en zien we het aantal reizigers naar deze bestemmingen dalen.

Klik hier voor het totale overzicht van de verkeer- en vervoerscijfer van september 2018.