11
april
2019
|
13:45
Europe/Amsterdam

Verkeer- en vervoercijfers maart 2019

In maart van dit jaar reisden er 5,6 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van +1,3% ten opzichte van maart 2018. Het aantal reizigers die op Schiphol vertrokken of aankwamen nam toe met +5,0%, terwijl het aantal reizigers met een overstap afnam met -4,6%, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Er kwamen gemiddeld grotere toestellen naar Schiphol (+3,7 stoelen extra) maar vanwege een wat lagere bezettingsgraad (-0,4%) kwamen er gemiddeld +2,4 reizigers extra per beweging op Schiphol.

Vracht

Het aantal vrachtbewegingen nam deze maand af met -8,1% ten opzichte van maart 2018. De gemiddelde belading van vrachtvluchten bleef gelijk ten opzichte van maart vorig jaar en dankzij een toename van vracht in het ruim bij passagiersvluchten bleef de krimp in vrachtvolume beperkt tot -2,5%.

Passagiersbestemmingen

In maart reisden 3,9 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen (+1,6%). De Oostenrijkse sneeuwbestemmingen wonnen aan populariteit (25% groei in reizigers) en de Londense luchthavens zagen een toename van +7,5% reizigers.

Schiphol verwelkomde in maart 1,7 miljoen intercontinentale reizigers (+0,6%). Noord Amerikaanse bestemmingen USA en Canada wonnen aan populariteit (+6%) en er vertrokken +4% meer reizigers naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Klik hier voor het totale overzicht van de verkeer- en vervoercijfers van maart 2019.