24
mei
2013
|
13:00
Europe/Amsterdam

Uitbreiding Terminal 4 JFK New York in gebruik genomen

Internationale strategie Schiphol Group

Schiphol Group onderneemt internationale activiteiten omdat ze de concurrentiekracht van de Mainport Schiphol versterken, zowel op strategisch, operationeel als financieel niveau.

De luchtvaart is per definitie een internationale sector. Luchtvaartmaatschappijen spelen hier door middel van allianties, fusies en overnames al jaren op in. Luchthavens werken ook in toenemende mate samen om zich in deze internationale context te kunnen blijven ontwikkelen.

Schiphol Group hanteert strenge criteria met betrekking tot het aangaan van internationale activiteiten. Deze moeten bijdragen aan het behoud en versterken van de Mainport Schiphol.

JFKIAT

JFK International Air Terminal LLC (JFKIAT), de exploitant van Terminal 4, is de enige private non-airline terminalexploitant op JFK. JFKIAT is een dochtermaatschappij van Schiphol USA, een vennootschap van Schiphol Group.

Delta Air Lines

Delta Air Lines is lid en medeoprichter van de wereldwijde SkyTeam-alliantie (met onder meer Air France-KLM en Alitalia), de grootste trans-Atlantische joint venture binnen de luchtvaartsector. Samen met haar partners wereldwijd biedt Delta meer dan 13.000 dagelijkse vluchten vanuit haar hubs in Amsterdam, Atlanta, Cincinnati, Detroit, Memphis, Minneapolis-St. Paul, New York-JFK, Parijs-Charles de Gaulle, Salt Lake City en Tokyo-Narita. Delta Airlines, waarvan het hoofdkantoor in Atlanta (VS) is gevestigd, heeft ruim 70.000 werknemers over de hele wereld en een vloot van meer dan 700 vliegtuigen.

Feiten en cijfers over JFK Terminal 4

  • Terminal 4 is een van de grootste luchthaventerminals van Noord-Amerika. Deze terminal bedient bijna 40 internationale en binnenlandse vervoerders.
  • JFK International Air Terminal LLC (JFKIAT) is de enige private non-airline terminalexploitant op JFK.
  • Het in 1996 opgerichte JFKIAT is de eerste private non-airline onderneming die door de luchthavenautoriteiten van New York en New Jersey geselecteerd is om een terminal op JFK te ontwikkelen, bouwen en exploiteren.
  • De terminal is vanaf 1997 grondig verbouwd en heropend in mei 2001. Hierbij werd de voormalige aankomsthal voor internationale vluchten omgebouwd tot een moderne, efficiënte terminal. De herbouw van Terminal 4 vergde indertijd een investering van 1,4 miljard dollar.