23
juni
2011
|
09:00
Europe/Amsterdam

Trinity samenwerking op schiphol plaatst Johnnie Walker in pole position

Een Trinity inspanning - waarbij merk, retailer en media exploitant samenwerken - heeft bewezen een bijzonder positief effect op verkoopresultaten te hebben. Dit blijkt uit een ongeëvenaarde 'through the line' merkactivatie van Johnnie Walker op Schiphol.

In de maanden mei en juni voert Diageo, het moederbedrijf van het whiskymerk Johnnie Walker, op de luchthaven een 'multi touchpoint' campagne. Deze campagne is de uitkomst van een unieke Trinity samenwerking tussen Johnnie Walker (Diageo) en Schiphol en toont aan dat herhaling van reclame-uitingen, instore promoties en het creëren van 'betrokkenheid' sales genereren.

Met dit partnership is Schiphol uniek in haar soort. Waar elders media-exploitanten en retailers onafhankelijk van elkaar opereren, vallen bij Amsterdam Airport Schiphol, Airport Retail en Media onder één paraplu. Een unicum in de markt om het trinity-effect te realiseren: de 'outdoor' media leidt passagiers naar de winkels alwaar een zelfde soort boodschap en productpromotie aansporen tot aankoop.

Johnnie Walker's 'Step Inside the Circuit' campagne, een Formule 1 gethematiseerde actie waarbij het sponsorshop van het Vodafone McLaren Mercedes raceteam tot uiting komt, wordt wereldwijd gevoerd in de meest attractieve steden en luchthavens . Paul Downing, Diageo GTME Regional Director, verklaart: "Schiphol trok ons in het bijzonder aan vanwege haar status en ambitie en de innovatieve benadering die zij hanteert ten opzichte van retail, media en de overall consumer experience".

De campagne 'volgt' de passagiers gedurende het hele reisproces, vanaf aankomst bij de terminal tot de weg naar de gate, waarbij de reiziger op de belangrijkste momenten in contact komt met een uiting van Johnnie Walker.

De nieuwe vorm van samenwerken tilde de merkbeleving naar een hoger en vernieuwend niveau. Zo is het rolpad op Holland Boulevard omgetoverd tot een circuit met groen-rode startlichten, een finish-vlag en F1-geluidseffecten. Betrokkenheid wordt gecreëerd doordat reizigers kans maken op verschillende prijzen waaronder een VIP-reis naar de Grand Prix-race van Spa-Francorchamps. Daarnaast worden verschillende elementen uit de F1 sport getoond, zoals een replica van een F1-wagen en coureurspakken van Hamilton en Button. Tot slot kunnen passagiers op de foto met kartonnen evenbeelden van de racers.

Het aantal personen dat Johnnie Walker whisky kocht is in de actieperiode meer dan verdubbeld (220%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De merkactivatie vertegenwoordigt 23% van alle whiskyverkopen op Schiphol, die normaliter rond de 10% ligt. In de luxe-categorie whisky neemt Johnnie Walker Black en Double Black maar liefst 68% in, een verdrievoudiging ten opzichte van het gemiddelde. De productpromotie van Johnnie Walker Black Label in combinatie met de multi touchpoint' campagne leverde bijna 300% meer omzet op dan dezelfde productpromotie vorig jaar zonder campagne.