06
oktober
2021
|
10:15
Europe/Amsterdam

Tony Chisnall vertrekt als directeur Capital Programme Schiphol

Tony Chisnall vertrekt per 1 november als directeur van het Capital Programme Schiphol. Het programma, dat regie voert over enkele grote bouwprojecten, komt tot een eind.

Het programma eindigt in zijn huidige vorm. De voorbereidende werkzaamheden en landzijdige aanpassingen voor de nieuwe pier en terminal zijn uitgevoerd, de aanbesteding voor de nieuwe terminal is uitgesteld en de oplevering van de nieuwe pier is uitgesteld. Verder zijn het Landside Central Programme (LCP) en de herinrichting van het trein- en busstation op Schiphol (Multimodale Knooppunt Schiphol), tijdens de recente reorganisatie binnen Schiphol geïntegreerd in de bestaande organisatie. Dit maakt het tot een natuurlijk moment voor Tony om verder te gaan en op zoek te gaan naar nieuwe kansen.

Tony: “De impact van COVID-19 op Schiphol en de luchtvaart is ongekend. Dat heeft gevolgen voor de bouw- en investeringsplannen van Schiphol. Ik ben trots op wat we bereikt hebben, tegelijk zie ik ook dat sommige projecten worden uitgesteld of gestopt. Dat heeft ook gevolgen voor mijn rol als directeur van al die projecten. Ik heb daarom besloten dat het een goed moment is om verder te gaan, in het vertrouwen dat het bestaande team dit verder gaat brengen en nieuwe kansen op te zoeken.”

Hanne Buis, Chief Projects & Assets Officer (CPAO) van Royal Schiphol Group: “Wij bedanken Tony voor zijn inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van Schiphol de afgelopen jaren. De wereld waarin wij opereren is de afgelopen anderhalfjaar drastisch veranderd. Dat heeft gevolgen voor ons bouw- en investeringsprogramma, dat we nu meer geïntegreerd in de bestaande organisatie gaan organiseren. Ik ben verheugd met het team dat nu de bouw van de A pier op een zo goed mogelijke manier begeleidt.”