17
april
2019
|
14:08
Europe/Amsterdam

Tips voor een relaxte start van je meivakantie

Samenvatting

De meivakantie is traditiegetrouw de start van het vakantieseizoen. Het kan dus drukker zijn op Schiphol. Bereid je daarom goed voor met onze tips!

“Laten we er maar op tijd zijn”
We willen je vragen om op de aangegeven tijd van de luchtvaartmaatschappij op Schiphol te zijn. Te vroeg in de vertrekhal staan heeft niet zoveel zin. Meestal is je incheckbalie nog niet open en sta je onnodig te wachten. Het lijkt met het oog op drukte fijn als je heel vroeg komt, maar het tegenovergestelde gebeurt: het wordt alleen maar drukker omdat er meer mensen langer in de terminal zijn. Natuurlijk moet je ook niet later dan de adviestijden komen om te voorkomen dat je je vlucht mist. Ook als je alleen met handbagage reist.

Go with the flow
Een goede voorbereiding is het halve werk en die begint ook al bij je thuis. Ga dus goed voorbereid op reis. Dat scheelt jou onnodige stress. Denk aan een geldig reisdocument, online inchecken en het vooraf halen van je inentingen, mocht je deze nodig hebben. Dat klinkt logisch, maar het wordt zo nu en dan nog wel eens vergeten. Heb je ook gedacht aan het slim inpakken van je bagage en de bagageregels? Zo zorg je ervoor dat niet alleen jij, maar ook reizigers die achter jou in de rij staan sneller door de controle gaan.

Bagagetips
We willen niet zeggen dat iedereen zijn koffer moet inpakken op de Marie Kundo-manier, maar als we je een paar tips mogen geven… Het is altijd handig je koffer te labelen met je contactgegevens. Leg je zakje met vloeistoffen en je elektronica (laptop, tablet) alvast binnen handbereik bovenin je handbagage. Zo hoef je niet helemaal je koffer om te keren. Wil je weten of je een pot pindakaas of kaas mee mag nemen? Lees dan onze bagageregels alvast door. Als je twijfelt of een voorwerp wel of niet in je handbagage mee mag, neem dan vooral even contact met ons op. We denken graag met je mee!

En wat doen wij?​
Wij doen er samen met onze partners alles aan om je reis zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Zo zullen we extra securitylanes openen, zetten we extra medewerkers in en loopt ons kantoorpersoneel óók rond om te helpen.

Dit is wat je nog meer moet weten: 

  • Bekijk nu alvast de verwachte drukte op jouw reisdag
  • Drive-Inchecken op P3: vlieg je met TUI, KLM of Transavia en parkeer je op P3 deze vakantie? Dan kun je op de parkeerplaats al inchecken en je bagage afgeven, zodat je in de vertrekhal al één handeling kunt skippen.
  • Door uitbreiding zijn er voor deze vakantie 4.000 parkeerplaatsen meer beschikbaar dan vorig jaar
  • Let op als je alleen reist met minderjarige kinderen (tot 18 jaar)! Je hebt toestemming nodig van de ouder(s), voogd of een ander die het gezag over het kind heeft.
  • Heb je een vraag aan ons dan zijn we 24/7 bereikbaar om je snel antwoord te geven via Facebook, Whatsapp of Twitter.

Ingecheckt? Bagage afgegeven? En door de security check geweest? En nog tijd voor je vlucht vertrekt? Lees hier wat je allemaal kunt doen!

Een fijne (mei)vakantie alvast!