24
juni
2011
|
11:00
Europe/Amsterdam

Svenska Handelsbanken AB Nederland vestigt zich in het WTC Schiphol Airport

Handelsbanken, een van de leidende banken in Scandinavië, vestigt haar Nederlandse hoofdkantoor met ingang van 1 juli 2011 in het WTC Schiphol Airport. Hiertoe is een huurovereenkomst gesloten voor circa 860 m2 verhuurbaar vloeroppervlak in het WTC Schiphol Airport. Handelsbanken is nu nog gevestigd in Amsterdam Zuidoost.

General Manager Mikael Sörensen is blij met de aanstaande verhuizing en geeft aan dat Handelsbanken voor WTC Schiphol Airport heeft gekozen omdat “deze locatie een praktische en flexibele uitstraling heeft” en “bovendien een uitstekende bereikbaarheid kent voor zowel onze binnenlandse als buitenlandse contacten. Daarnaast bieden wij onze medewerkers een werkomgeving aan in een bruisende en internationale omgeving”, aldus Sörensen.

Het WTC Schiphol Airport heeft een directe verbinding met de terminal, Schiphol Plaza en het NS treinstation. Door de centrale ligging en het uitgebreide dienstenpakket van het WTC-concept, is het kantorencomplex aantrekkelijk voor bedrijven met een internationaal werkveld en is het een van de meest exclusieve kantoorgebouwen in Nederland.

In het WTC Schiphol Airport zijn bedrijven gevestigd die actief zijn in de luchtvaartsector, financiële dienstverlening en internationale (hoofd)kantoren. Het WTC biedt diverse faciliteiten zoals het WTC Business Center met vergaderruimten, restaurant, coffee corner, LAN hot spots, een bankvestiging en reisbureaus.

Svenska Handelsbanken

Svenska Handelsbanken AB is volgens Bloomberg een van de sterkste banken ter wereld. Het bedrijf is sinds 1872 genoteerd op de beurs van Stockholm, en is daarmee het langst genoteerde bedrijf van Zweden. Handelsbanken biedt een full range aan bankproducten aan haar private en zakelijke relaties. De Zweedse bank is sterk in Scandinavië en in het Verenigd Koninkrijk en beschikt daarnaast over een groot internationaal netwerk. In de afgelopen 10 jaar heeft Handelsbanken ook in Nederland kantoren geopend; dit jaar zal het tiende Nederlandse kantoor in Groningen geopend worden en verdere groei is gepland.

WTC Schiphol Airport

Het WTC Schiphol Airport is een ontwikkeling en belegging van Schiphol Real Estate en ING Real Estate Investment Management Nederland. Het aandeel van ING REIM NL in het gebouw maakt onderdeel uit van het ING Dutch Office Fund. Namens de eigenaren treden Jones Lang Lasalle, DRS makelaars en CBRE op voor het aantrekken van huurders.