24
juli
2019
|
15:17
Europe/Amsterdam

Storing in brandstoftoevoer voorbij, update 26 juli 10.00

26 juli, 10.00

De nasleep van de storing in het brandstoftoevoer is sinds gister namiddag voorbij. De situatie op Schiphol is weer normaal en de opstart in de operatie is vanochtend goed verlopen. Er zijn geen vertragingen en annuleringen meer naar aanleiding van de storing.

25 juli, 16.30 

De situatie voor reizigers op Schiphol is zich weer aan het normaliseren. De rijen bij de transfer en ticketbalies nemen af. De verwachting is dat de meeste reizigers vandaag via hun luchtvaartmaatschappij zijn omgeboekt. 

Reizigers die nog niet weg kunnen, worden indien nodig door hun luchtvaartmaatschappij ondergebracht in hotels. Voor de zekerheid plaatst Schiphol een beperkt aantal bedden (ca 200) voor reizigers die nog niet wegkunnen.
.

25 juli, 13.45

Update advies reizigers

Er zijn momenteel 100 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd door diverse luchtvaartmaatschappijen. We adviseren reizigers om voordat ze naar de luchthaven komen, hun actuele vluchtstatus te raadplegen. Reizigers wiens vlucht is geannuleerd, adviseren we om niet naar Schiphol te gaan, maar telefonisch, per e-mail of per app contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Update storing

Gistermiddag heeft er rond 1 uur een storing plaatsgevonden in het voedingssysteem van Aircraft Fuel Supply, de brandstofleverancier. Hierna heeft het systeem zich om veiligheidsoverwegingen en volgens protocol uitgeschakeld. Hierdoor is de druk uit het leidingensysteem weggevallen, waardoor vliegtuigen niet meer konden worden bijgetankt.

We hebben met Aircraft Fuel Supply en de luchtvaartmaatschappijen gisteren en vandaag continu samengewerkt om de situatie op te lossen, waarbij nieuwe onderdelen zijn aangevoerd en geplaatst. Het systeem draait weer volledig sinds gisteravond 21.00 uur.

“We gaan onafhankelijk laten onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Dit is voor reizigers en ons natuurlijk een onacceptabele situatie,” zegt Miriam Hoekstra-van der Deen, Directeur Airport Operations bij Amsterdam Airport Schiphol

 

25 juli, 11.30

Door de nasleep van de storing in het brandstoftoevoer gisteren verwachten we ook vandaag een verstoorde dag. Reizigers die vandaag vliegen, adviseren we om thuis hun actuele vluchtstatus te checken via de Schiphol app/website of via de luchtvaartmaatschappij. Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om de overlast voor reizigers te beperken.

 

25 juli, 06.00

Het systeem van Aircraft Fuel Supply dat brandstoftoevoer naar vliegtuigen regelt draait weer volledig sinds gisteravond 21.00 uur. Door de nasleep van gisteren verwachten we ook voor vandaag een deels verstoorde dag. Dat betekent dat reizigers rekening dienen te houden met vertragingen en mogelijk annuleringen van vluchten. We vinden het heel vervelend voor de reizigers die hier hinder van ondervinden. We raden reizigers die vandaag vliegen aan om van te voren hun vluchtstatus te checken voor de meest actuele vluchtinformatie via Schiphol.nl, de Schiphol App of via de betreffende luchtvaartmaatschappij.

 

24 juli, 21.45

Het systeem van Aircraft Fuel Supply dat brandstoftoevoer naar vliegtuigen regelt draait weer volledig. De eerste vluchten zijn getankt en vertrokken, het vluchtschema wordt geleidelijk hervat. Geannuleerde vluchten zullen niet vertrekken.

 

24 juli, 21.15

Het systeem van Aircraft Fuel Supply dat brandstoftoevoer naar vliegtuigen regelt start momenteel voorzichtig en geleidelijk op. Verdere informatie volgt.

 

24 juli, 19.15

Er zijn op dit moment bijna 180 vluchten geannuleerd door diverse luchtvaartmaatschappijen. We adviseren reizigers die vanavond vertrekken om voor vertrek de actuele vluchtinformatie te raadplegen via de Schiphol app, www.schiphol.nl of contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Reizigers die vanavond niet kunnen vertrekken, worden zoveel mogelijk door luchtvaartmaatschappijen ondergebracht in hotels. Schiphol zet uit voorzorg veldbedden neer voor reizigers die eventueel op de luchthaven achterblijven.

 

24 juli, 18.00

Er is momenteel een storing in het systeem van Aircraft Fuel Supply, een extern bedrijf dat de brandstoftoevoer naar vliegtuigen regelt. Vliegtuigen op Schiphol kunnen niet getankt worden, waardoor vertragingen en annuleringen ontstaan. Er staan momenteel 70 vliegtuigen aan de gate te wachten om getankt te worden. Er zijn ruim 80 vluchten geannuleerd door diverse luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast is het aantal aankomende vluchten teruggebracht tot één derde van de normale capaciteit.

We werken samen met Aircraft Fuel Supply hard aan een oplossing, het is nog onduidelijk hoe lang dit gaat duren, maar zeker tot ver in de avond. We betreuren de overlast voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen.

De situatie in de terminal is beheersbaar. Er wordt extra personeel ingezet om alles in goede banen te leiden en er wordt water uitgedeeld.

Reizigers worden geadviseerd om actuele vluchtinformatie te raadplegen via de Schiphol app, www.schiphol.nl of contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

 

24 juli, 15.00 uur

Er is momenteel een storing in het systeem van Aircraft Fuel Supply, een extern bedrijf dat de brandstoftoevoer naar vliegtuigen regelt. Vliegtuigen op Schiphol kunnen niet getankt worden, waardoor vertragingen en annuleringen ontstaan. We werken samen met Aircraft Fuel Supply hard aan een oplossing. Het is nog onduidelijk hoe lang dit gaat duren. We betreuren de overlast voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen.

Schiphol houdt reizigers op de hoogte van de actuele situatie. Reizigers worden geadviseerd om actuele vluchtinformatie te raadplegen via de Schiphol app, www.schiphol.nl of contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.