25
maart
2022
|
09:02
Europe/Amsterdam

Start zomerdienstregeling op Schiphol

Samenvatting

De zomerdienstregeling gaat aanstaande zondag, 27 maart 2022, op Schiphol van start. Luchtvaartmaatschappijen bieden ook deze zomer een grote directe connectiviteit op Schiphol. Deze zomer komen er negen nieuwe bestemmingen en achttien aanvullingen op bestaande routes bij voor luchtvaartmaatschappijen. Ook verwelkomen we deze zomer twee nieuwe airlines, nl. Amelia en Flybe.

Luchtvaartmaatschappijen voegen negen nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk van Schiphol. KLM zet in op Austin in de Verenigde Staten. TUI fly voegt naast Dakar in Senegal en Kavala in Griekenland de Tunesische bestemmingen Djerba en Enfidha toe. Easyjet gaat vanaf Schiphol vliegen op Brindisi in Italië en zal ook deze zomer Milaan Bergamo aanbieden. Op Jeddah zal door Saudia worden gevlogen. Als negende nieuwe bestemming voor Schiphol is East Midlands gevlogen door Flybe. 

Aanvulling op bestaande routes van luchtvaartmaatschappijen op Schiphol 
TUI fly start deze zomer vluchten naar Skiatos, Hurghada en Boa Vista. Daarnaast ook de Turkse bestemmingen Antalya, Bodrum en Dalaman. Naar die laatste bestemming zal ook Sun Express gaan vliegen. Transavia vliegt op Ponta Delgada en Riga. Vueling doet Kopenhagen aan, Jet2.com naar Birmingham en Air Transat zal op Montreal vliegen. easyJet voegt deze zomer ook Kefalonia en Pisa toe. Deze zomer zal ITA Airways, een nieuwe luchtvaartmaatschappij op Schiphol, als opvolger van Alitalia op bestaande routes naar Milaan en Rome gaan vliegen. Nieuwkomer op Schiphol deze zomer is Amelia die 2x dagelijks tussen Straatsburg en Schiphol gaat vliegen. Flybe start drie bestemmingen in de Verenigde Koninkrijk, nl. Belfast City, Birmingham en Londen Heathrow. 

Opstart van routes na onderbrekingen door Covid-19 
Op Schiphol is het herstel na de Covid-19 pandemie te zien. Op meerdere routes zullen de bestemmingen na een onderbreking weer aangedaan worden. Zie hieronder een overzicht:

Luchtvaartmaatschappij  

Bestemming 

KLM 

Abu Dhabi 

Bangalore 

Salt Lake City 

United Airlines 

Houston 

San Francisco 

Washington  

Aer Lingus 

Cork 

Jet2.com 

Leeds Bradford 

British Airways 

Londen Gatwick 

Vueling 

Lissabon 

Czech Airlines 

Praag 

easyjet 

Liverpool 

Delta Air Lines 

Portland 

Air Transat 

Toronto 

Door de huidige situatie in Oekraïne zal er ook met de start van de zomer van 2022 niet gevlogen worden naar Moskou, St.Petersburg, Kyiv en Minsk. 

Bovenstaand overzicht van de zomerdienstregeling is een momentopname, het is mogelijk dat luchtvaartmaatschappijen veranderingen doorvoeren in het zomerschema.