20
november
2019
|
17:14
Europe/Amsterdam

Schiphol wint Kristalprijs 2019

Royal Schiphol Group wint de Kristalprijs 2019 voor de meest transparante verslaggeving over het financiële jaar 2018. Schiphol eindigde met haar maatschappelijke jaarverslag als hoogste op de ranglijst van de Transparantiebenchmark 2019. De jury geeft aan dat Schiphol op een heldere manier over duurzame thema’s rapporteert en daarbij ook transparant is over de verbeterpunten. De Kristalprijs wordt uitgereikt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

We zijn ontzettend trots op dit resultaat. Door transparant te zijn kunnen wij met andere partijen beter samenwerken in de sector, met de omgeving en met de samenleving. Wij zijn niet alleen verantwoordelijk voor de luchthaven zelf, maak ook voor de omgeving en de duurzame ontwikkeling van de luchtvaart. Wij sturen op brede doelstellingen en dat telt zelfs door in onze beloning.
Dick Benschop, CEO Royal Schiphol Group

Transparantiebenchmark

Naast Schiphol behoorden ook Alliander, NS en ABN AMRO tot de top 4. De Transparantiebenchmark wordt in opdracht van het ministerie van EZK tweejaarlijks uitgevoerd. Het is een onderzoek naar de transparantie van MVO-verslaglegging onder de 500 grootste bedrijven van Nederland. De Transparantiebenchmark meet niet in welke mate een organisatie te maken heeft met maatschappelijke problemen, dilemma’s en controverses. De score op de benchmark gaat over de mate van transparantie daarover en de dialoog met de samenleving naar aanleiding daarvan.

Meer informatie over de Transparantiebenchmark, de Kristalprijs en het juryrapport is te vinden op www.transparantiebenchmark.nl.