29
juni
2011
|
10:00
Europe/Amsterdam

Schiphol wint Canadese prijs voor beste luchthaven

Canadese reisagenten hebben Amsterdam Airport Schiphol wederom gekozen tot hun favoriete luchthaven. Schiphol laat London Heathrow en Toronto Pearson achter zich.

Volgens magazine Baxter Travel Media (http://bit.ly/lCSH0c) komt het allemaal neer op de service die Schiphol biedt. De tax free winkels, de verschillende restaurants en Holland Casino: ze dragen allemaal bij aan de diversiteit van het aanbod voor de passagier volgens het magazine. “It’s the shopping and also how easy it is to get around the airport – especially as I do not speak Dutch, and most people there speak English” volgens een van de reisagenten.

Het magazine noemde expliciet de verdere uitbreiding van de voorzieningen op Schiphol. Voorbeelden zijn de recente opening van het Airport Park, waar passagiers voor hun vlucht even tot rust kunnen komen, of de Airport Library, de eerste permanente bibliotheek op een luchthaven ter wereld.

Baxter Travel Media houdt een jaarlijks onderzoek onder haar lezers in Canada, die leiden tot de uitreiking van de Agents’ Choice Awards. Deze awards zijn inmiddels een begrip geworden in de industrie. Dit jaar bepaalden bijna 4.800 agenten de winnaars in 24 verschillende categorieën.

Schiphol Europe’s Preferred Airport

De prijs bevestigt Schiphol in haar streven Europe’s Preferred Airport te zijn en te blijven. Passagiers kiezen voor Schiphol omdat Schiphol veel meer is dan alleen een luchthaven, maar een dynamisch knooppunt waar passagiers en bezoekers zich welkom voelen en waar werelden elkaar ontmoeten, zoals in een moderne stad.