12
september
2022
|
13:55
Europe/Amsterdam

Schiphol vraagt aantal luchtvaartmaatschappijen vandaag vluchten te annuleren

Samenvatting

Schiphol heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen gevraagd vandaag vluchten te annuleren tussen 16.00 uur en 23.00 uur. De bezetting van beveiligingspersoneel is vandaag minder dan hetgeen Schiphol bij de beveiligingsbedrijven heeft uitgevraagd. Daardoor is er een tekort aan beveiligers en neemt het aantal wachtende reizigers toe, met name in Vertrekhal 3. 

Schiphol had na weken van verbetering niet verwacht deze maatregelen nog te moeten nemen. Medewerkers in de terminal werken met man en macht om te zorgen dat iedereen op reis kan vandaag, maar helaas bestaat de kans dat reizigers hun vlucht missen door lange wachttijden. 

Schiphol betreurt de ontstane situatie en begrijpt de teleurstelling en frustratie die dit bij luchtvaartmaatschappijen en reizigers met zich meebrengt. Reizigers die hun vlucht als gevolg van lange wachttijden bij de securitycontrole hebben gemist, kunnen zich bij Schiphol melden met hun verzoek voor compensatie. Luchtvaartmaatschappijen die gehoor geven aan het verzoek om vluchten te annuleren worden daarvoor gecompenseerd. 

Reizigers die vandaag vliegen, wordt geadviseerd de vluchtinformatie in de gaten te houden en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij bij vragen over hun vlucht.