15
december
2011
|
10:00
Europe/Amsterdam

Schiphol viert kerst met verrassend entertainment

Een Magic X-mas op de luchthaven

Op vrijdag 16 december start Schiphol met een gevarieerd kerstentertainment-programma. Tot en met maandag 26 december verrassen onder meer de Kerstman, Witte Wensfeeën en het duo ‘JöttnJöll’ passagiers met hun optredens. De ‘X-mas Skate Girls’ bieden de reizigers kerstcadeautjes aan en wensen iedereen op de luchthaven een Magic X-mas.

Op zaterdag 17 december treedt om 14.00 uur het KLM Orkest op met een gevarieerd programma op Schiphol Plaza. Het orkest speelt die middag driemaal gedurende 40 minuten.

Magic X-mas op Schiphol

De luchthaven is in kerstsferen gehuld. In de terminal staan 200 kerstbomen die zijn versierd met 32.000 kerstballen. De kerstverlichting bestaat uit 32.400 LED-lampen. Ook op de parkeerterreinen wordt aan de kerstsfeer gedacht met onder andere op Park & Travel 3 een grote verlichte wereldbol. In Lounge 3 staat dit jaar een bijzondere Elfstedenboom, met een miniatuurversie van de Elfstedentocht.

Grootste flashmob op Schiphol

Het plein voor Schiphol Plaza is vrijdag 23 december de plaats waar een poging wordt gedaan de grootste flashmob van Nederland tot nu toe te realiseren. De vakbond voor cabinepersoneel VNC organiseert de flashmob. De flashmob start om 13.00 uur.

IJsbaan

Het Jan Dellaertplein voor de terminal is tot en met 31 januari 2012 omgetoverd tot een waar winterparadijs, compleet met oliebollenkraam en koek & zopie. Iedereen kan gratis schaatsen lenen en gebruik maken van de ijsbaan.

Kerstvakantie

De kerstvakantie start in Nederland op vrijdag 23 december. Naar verwachting reizen er dat weekend 325.000 passagiers via Schiphol (vertrekkend, aankomend en overstappend). Vrijdag 23 december is de drukste dag met in totaal ongeveer 130.000 passagiers.

Passagiers kunnen hun reis- en inchecktijd inkorten door thuis via internet in te checken of gebruik te maken van de talrijke self-service check-in desks op de luchthaven.

Schiphol Excellence Parking

Passagiers die direct aan de terminal luxe willen parkeren kunnen in de periode tot en met 15 januari voor EUR 15 per dag parkeren bij Schiphol Excellence Parking. Dit actietarief geldt alleen als vooraf online wordt gereserveerd en minimaal 4 dagen achtereen wordt geparkeerd.