19
oktober
2011
|
15:00
Europe/Amsterdam

Schiphol verwelkomt miljardste passagier!

Vandaag is op Amsterdam Airport Schiphol de miljardste passagier verwelkomd. De passagier zat aan boord van KLM-vlucht KL0644 die gisteravond vertrok vanaf John F. Kennedy Airport in New York.

De miljardste passagier werd aan de gate verwelkomd door de heer Jos Nijhuis, President-directeur van Amsterdam Airport Schiphol en de heer Peter Hartman, President-directeur KLM. De miljardste passagier is mevrouw Inge Serné uit Haarlem. De verraste mevrouw Serné arriveerde vanochtend om half twaalf op Schiphol, na een stedentrip New York. Jos Nijhuis: “Het is een bijzondere dag voor Amsterdam Airport Schiphol. Sinds de oprichting van de luchthaven in 1916 is een netwerk van verbindingen opgebouwd dat Nederland met de wereld verbindt via 303 bestemmingen naar meer dan 100 landen. Daarmee heeft Schiphol zich ontwikkeld tot een luchthaven die belangrijk is voor de BV Nederland en een belangrijke banenmotor voor de regio. Vandaag vieren we met passagiers, luchtvaartmaatschappijen, afhandelaren en medewerkers dat we de mijlpaal van 1 miljard passagiers hebben bereikt.” Peter Hartman licht toe: “De route New York - Amsterdam Airport Schiphol is de belangrijkste intercontinentale bestemming van KLM. Jaarlijks vervoert KLM samen met partner Delta Airlines ongeveer 700.000 passagiers op deze route. We feliciteren Schiphol van harte met deze mijlpaal in haar geschiedenis.“

De miljardste passagier heeft een reischeque van Schiphol en KLM ontvangen ter waarde van EUR 2.000 en een shopping voucher ter besteding op Amsterdam Airport Schiphol ter waarde van EUR 1.000, inclusief een jaarabonnement Privium en Schiphol Excellence Parking

De miljardste passagier mocht daarnaast een bedrag van EUR 10.000 schenken aan een goed doel naar keuze. Mevrouw Serné heeft het bedrag geschonken aan het Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding.

De overige passagiers op de vlucht kregen bij het verlaten van het vliegtuig een attentie van Schiphol.

Op de luchthaven staan vandaag tien grote, kleurrijk beplakte cijfers van twee meter hoog: 1.000.000.000. Schiphol deelt aan passagiers en bezoekers zakjes met snoep uit met dezelfde cijfers.