27
december
2011
|
13:00
Europe/Amsterdam

Schiphol verwelkomt Chinese passagiers

Chinese passagiers kunnen met nieuwe Chinese app alle borden op Schiphol in Mandarijn lezen

Schiphol verwelkomt alle Chinese passagiers vanaf begin januari met een Chinese versie van de ‘Schiphol App'. Bovendien worden de passagiers bij aankomst op Schiphol bij de gate in het Mandarijn door hostessen welkom geheten en ontvangen zij een overzicht met de vertaling van diverse Engelse en Nederlandse woorden in het Mandarijn.

Welkom op Amsterdam Airport Schiphol

Om de Chinese passagiers welkom te heten is een speciale showroom ingericht met toeristische informatie en productaanbiedingen voor de Chinese reizigers. Ook op de digitale schermen in de terminal zullen Chinese uitingen te zien zijn. De medewerkers in de terminal die Mandarijn spreken zijn herkenbaar aan de ‘Ik spreek Mandarijn-button’. Chinese passagiers krijgen gratis internet toegang. Foodmarket in Lounge 2 en 3 serveert in de maand januari op Chinese wijze bereide snacks en maaltijden.

Functionaliteiten Chinese app

De app kan zowel voor Iphone als Android-toestellen gedownload worden. De app biedt de passagier informatie over productaanbiedingen, vluchten, openbaar vervoer, bagage en medische services. Daarnaast zijn de plattegronden van de lounges (de gebieden achter de paspoortcontrole) vertaald in het Mandarijn.

De app is samen met Aéroports de Paris ontwikkeld. Ook op Parijs Charles de Gaulle wordt deze app vanaf januari aangeboden aan Chinese passagiers. Otto Ambagtsheer, directeur Business Area Consumers van Amsterdam Airport Schiphol: “We hebben, samen met Charles de Gaulle, de app ontwikkeld en zijn de eerste luchthavens in Europa die Chinese passagiers op deze wijze in hun eigen taal aanspreken. Met deze app en onze gehele campagne verwachten we het groeiende aantal Chinese passagiers een hartelijk welkom en prettige aankomst op Schiphol te bieden.” Medio januari is een, nog innovatievere, versie van de app beschikbaar. Dan “vertaalt” de app via de camera van de smartphone de bebording op de luchthaven meteen in het Mandarijn.