Schiphol,
30
oktober
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Schiphol verlaagt in 2016 de havengelden met 11,6%

Samenvatting

Een hoger dan verwacht aantal reizigers in zowel 2014 als 2015 én een effectieve kostenbeheersing leiden ertoe dat Schiphol voor de tweede keer op rij haar havengelden fors kan verlagen.

Per 1 april 2015 kondigde de luchthaven al een verlaging van gemiddeld 6,8% aan. Na een consultatieronde met de luchtvaartmaatschappijen kondigt Schiphol nu aan de havengelden op 1 april 2016 met nog eens gemiddeld 11,6% te verlagen. Daardoor behoudt Schiphol op het gebied van tarieven een sterke internationale concurrentiepositie. De nieuwe verlaging van de havengelden gaat in op 1 april 2016.

De forse groei in reizigers maakt het noodzakelijk om volop te investeren in de infrastructuur van de luchthaven, zodat ook toekomstige groei geaccommodeerd kan worden. Schiphol verwacht de komende jaren grote investeringen te gaan doen in kwaliteit en in uitbreiding van haar capaciteit. Dientengevolge zullen op termijn de havengelden weer gaan stijgen. Schiphol streeft er naar om dit geleidelijk te doen, met als doel de Mainport concurrerend te houden.