05
mei
2021
|
15:59
Europe/Amsterdam

Schiphol uitgeroepen tot vrachtluchthaven van het jaar

Samenvatting

Amsterdam Airport Schiphol heeft de ‘Cargo Airport of the year’ award van Air Cargo Week World Air Cargo Awards in de wacht weten te slepen. Schiphol wint deze award dankzij de stemmers van de wereldwijde Air Cargo Community en de lezers van Air Cargo Week. De luchthaven wordt geprezen voor de wijze van het committeren aan ontwikkeling van de cargo branche, de uitstekende faciliteiten en efficiëntie van de vrachtoperatie in deze uitdagende tijden.

We zijn ontzettend trots dat we deze prijs in ontvangst hebben mogen nemen namens Schiphol en de Cargo Community. Vrachtvervoer neemt een belangrijke plaats in binnen Schiphol en deze prijs is een erkenning voor onze inspanningen daarvoor. Daarnaast benadrukt dit het belang van luchtvracht wereldwijd en afgelopen jaar het vervoer van hoognodige vaccins en medische hulpmiddelen. Ook geeft deze erkenning steun om ons nog meer in te blijven zetten voor het verbeteren van processen in de hele luchtvrachtketen, waar digitalisering en dus efficiëntie een groot onderdeel van is.
Anne Marie van Hemert, Head of Aviation Business Development bij Amsterdam Airport Schiphol

Bij dit tweejaarlijkse evenement, dat georganiseerd wordt door Air Cargo Week, worden bedrijven onderscheiden die toonaangevend zijn in de hele toeleveringsketen. Schiphol ontving de meeste stemmen. Met name de stabiliteit en de inzet voor het bedenken en implementeren van digitale en innovatieve oplossingen samen met ketenpartijen werd gewaardeerd. Een voorbeeld daarvan is het Smart Cargo Mainport Program. Dit programma richt zich op constante optimalisatie van luchtvrachtprocessen, zoals slimme logistiek, gegevensuitwisseling en innovaties.