31
oktober
2011
|
12:00
Europe/Amsterdam

Schiphol start winterdienstregeling

Twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen en twaalf nieuwe bestemmingen

Op zondag 30 oktober is de winterdienstregeling ingegaan. Schiphol verwelkomt twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen. Air Europa vliegt twee keer per dag naar Madrid en Skywork start met een dagelijkse vlucht naar Bern, een nieuwe bestemming.

Nieuwe bestemmingen van huidige luchtvaartmaatschappijen

Ten opzichte van de Schiphol zomerdienstregeling 2011 worden er twaalf nieuwe bestemmingen aan het netwerk toegevoegd. Zo start KLM met vluchten naar Buenos Aires, Rio de Janeiro en Luanda. En gaat ArkeFly één keer per week naar Puerto Vallarta en een keer per week naar Zanzibar (via Mombasa) vliegen. Corendon Airlines vliegt wekelijks naar Elazig en Konya in Turkije. CSA Czech Airlines vliegt viermaal per week naar Bratislava, een dienst die in juni is opgestart. Flybe.com is in september gestart met vluchten naar Inverness in Schotland. Transavia.com start deze winter met vluchten naar Salzburg en Taba. Een aantal luchtvaartmaatschappijen heeft de frequentie waarmee een bestemming wordt aangevlogen, aangepast. Daarnaast neemt KLM de bestemmingen Havana en Punta Cana over van Martinair.

Schiphol Timetable op www.schiphol.nl

De dienstregeling loopt van zondag 30 oktober 2011 tot zondag 25 maart 2012. De digitale Schiphol Timetable staat op www.schiphol.nl en wordt maandelijks vernieuwd. De Schiphol Timetable bevat ook informatie over de bereikbaarheid van de luchthaven via de weg en over het spoor en de parkeerfaciliteiten. Daarnaast staat hierin de juiste vertrekhal per luchtvaartmaatschappij. Vanaf Schiphol zijn ruim 300 Europese en intercontinentale bestemmingen rechtstreeks bereikbaar.