26
januari
2012
|
07:00
Europe/Amsterdam

Schiphol start samenwerking met UNICEF

Passagiers doneerden in 2011 €150.000 in collectezuilen aan SOS Kinderdorpen

Donderdag 26 januari 2012 hebben Ad Rutten, Executive Vice President & COO Schiphol Group, en Jan Bouke Wijbrandi, algemeen directeur van UNICEF Nederland, het startsein gegeven voor een intensieve, drie jaar durende samenwerking. De aftrap vond plaats tijdens een bijeenkomst op de luchthaven. UNICEF Nederland zal de komende drie jaar onder meer de opbrengsten uit de collectezuilen op de luchthaven ontvangen. Daarnaast zal Schiphol acties en projecten organiseren die ten gunste komen van de VN-kinderrechtenorganisatie.

Jaarlijks wordt de inhoud van de collectezuilen van Schiphol geschonken aan een goed doel dat wereldwijd actief is en geen politieke of religieuze binding heeft. De afgelopen jaren was SOS Kinderdorpen beneficiant van de collectezuilen. Ad Rutten overhandigde op de bijeenkomst een cheque van € 150.000,- aan manager Fondsenwerving en Communicatie Pascal van Ham van SOS Kinderdorpen, de samenwerkingspartner van de afgelopen jaren. De donatie is afkomstig van passagiers op Schiphol die dit bedrag doneerden via de collectezuilen op de luchthaven.

Acties door medewerkers van – en op de luchthaven vulden dat bedrag nog aan met bijna € 70.000. “Ik ben trots op onze medewerkers die dat voor elkaar hebben gebokst”, zei Ad Rutten.

UNICEF

UNICEF directeur Jan Bouke Wijbrandi is verheugd over de samenwerking tussen Schiphol Group en UNICEF Nederland: “Het gaat hier om een partnership tussen twee organisaties met internationale A-merken, die elkaar zullen versterken. Zowel de medewerkers als de reizigers op Schiphol gaan geld opbrengen voor ons wereldwijde werk voor kinderen. Geweldig!"

UNICEF is actief in meer dan 150 landen en gebieden. De organisatie ziet erop toe dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. Met hulpprogramma’s op het gebied van water, gezondheidszorg, onderwijs, voeding en bescherming helpt UNICEF kinderen te overleven en armoede te overwinnen. UNICEF's hulp is structureel, maar de organisatie is er ook voor kinderen in noodsituaties. Onder het motto 'Unite for Children' werkt UNICEF samen met particulieren, organisaties en regeringen.