28
juni
2017
|
08:47
Europe/Amsterdam

Schiphol start proef met ‘Small bags only’

Samenvatting

Deze zomer mogen reizigers zonder bagage of met een kleine tas gebruik maken van een versnelde doorgang bij de veiligheidscontroles. Het gaat hierbij om laptoptassen, rugtasjes en kleine handtassen. Steeds meer mensen reizen tegenwoordig alleen met handbagage vanwege de kosten en gemak, wat leidt tot meer werk bij de controles.

Hoe werkt het?
Bij de start van de looproute naar de securitycontrole is er een aparte ingang met een bordje “Small Bags Only”. Een Schiphol-medewerker geeft aan welke handbagage geschikt is voor de doorgang. Vervolgens kan de reiziger via het wachtgebied naar de securitycontrole. De speciale doorgangen zijn alleen beschikbaar op de piekmomenten. Met deze proef wil Schiphol doorstroomsnelheid verder verbeteren. Deze proef biedt meer snelheid voor passagiers die weinig bij zich hebben en dat draagt bij aan een soepel proces op de luchthaven.

De proef begint op zaterdag 1 juli in de vertrekhallen 1, 2 en 3 en zal de gehele zomer plaatsvinden. Daarna evalueert Schiphol de resultaten.