08
september
2011
|
15:00
Europe/Amsterdam

Schiphol opent innovatieve lounge:

Verrassende synergie tussen oer-Hollandse sferen en internationale allure

Vandaag is op Amsterdam Airport Schiphol de volledig vernieuwde Lounge 3 feestelijk geopend door Jos Nijhuis, President en CEO Schiphol Group en Benno Leeser, voorzitter business partners airside Schiphol. Lounge 3 is het winkel- en verblijfsgebied voor passagiers na de paspoortcontrole, een internationale omgeving waar jaarlijks circa 5,3 miljoen reizigers verblijven voor het vertrek van hun vliegtuig. In de vernieuwde lounge is een verrassende synergie gevonden tussen Nederlandse en internationale merken, zoals een innovatieve bloemenwinkel in een glazen grachtenpand, en de eerste vestiging van Victoria’s Secret in Europa.

Maarten de Groof, Executive Vice President en CCO Schiphol Group: “Het is onze ambitie om Europe’s Preferred Airport te zijn en te blijven. Innovatie in onze voorzieningen is daarvoor van fundamenteel belang. Duurzaamheid speelde in de vernieuwingen een niet te onderschatten rol: waar mogelijk zijn in de bouw duurzame toepassingen gebruikt en alle winkels werken zoveel mogelijk met LED-verlichting. Alles bij elkaar kan deze nieuwe Lounge 3 zich blijven meten met de beste airport lounges ter wereld.”

Gevarieerd aanbod

Lounge 3 biedt 26 winkels, 7 horecagelegenheden, wellness en diverse services als gratis WiFi en een bankwisselkantoor. De ‘House of Tulips’, een bloemenwinkel onder een in de lucht hangend huis van groen glas, vormt één van de visuele hoogtepunten. Het opvallende groene design is een combinatie van twee Nederlandse iconen: een Amsterdamse gevel en een kas.

Internationale merken, zoals de eerste Victoria’s Secret in Europa, Burberry, Swarovski, Mont Blanc, en - nieuw op Schiphol - Hermès, zijn breed vertegenwoordigd in de lounge.

Op het gebied van horeca kunnen passagiers genieten van eten en drinken van zowel de nationale- als internationale keuken. Opvallend in het horeca-aanbod is Bread!: niet alleen door het ontwerp in het hart van de lounge met metershoge broodstellages, maar ook door een ruime keuze uit belegde broodjes en versgeperste vruchtensappen. East bar & bites en alweer de vijfde vestiging van Starbucks op Schiphol zorgen op culinair vlak voor de internationale ‘touch’.

Design

Het design van Lounge 3 is een samenwerking tussen Schiphol en de architecten van Benthem Crouwel NACO en Merkx+Girod met als belangrijkste uitgangspunt het creëren van een vooruitstrevend winkel- en verblijfsgebied met rust, licht en overzicht. Het lichte, gelaagde gevelontwerp in de lounge zorgt voor een eenduidige sfeer. Het subtiele bolletjespatroon, gebaseerd op een landkaart, ligt als een zachte huid over de winkels. Elke winkel behoudt een eigen uitstraling binnen het design, is duidelijk zichtbaar en voelt ruim. Op het centrale plein komen drie Hollandse symbolen terug in functionele vorm: bloemen, kaas en brood. Het plein is in samenwerking met designbureau Tjep ontworpen.