Amsterdam,
18
juni
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Schiphol neemt 35 elektrische bussen in gebruik

Samenvatting

Amsterdam Airport Schiphol heeft vandaag 35 elektrische bussen in gebruik genomen voor het vervoer van reizigers van hun vliegtuig naar de gate. Iedere bus heeft op de luchthaven een eigen oplaadpaal. Daarmee heeft Schiphol de grootste oplaadlocatie voor elektrische bussen van Europa.

Jos Nijhuis
Schiphol wil een van de duurzaamste luchthavens ter wereld zijn. Bij alles wat we doen proberen we schoner, slimmer, zuiniger en socialer te handelen.  Dat de bussen worden opgeladen door de eigen zonnepanelen is helemaal fantastisch.
Jos Nijhuis

Speciaal ontwerp

De bussen zijn speciaal ontworpen voor en in samenwerking met de luchthaven. Meer zitruimte en comfort en extra plaats voor bagage. Dat kan omdat de bussen een kleinere accu hebben, toegespitst op de benodigde actieradius op Schiphol. Bij het ontwerp is extra aandacht besteed aan materialen, kleuren, stoelen, stangen en handlussen voor een chique uitstraling en veel comfort voor de reiziger.

Check-in to sustainability

Schiphol Group anticipeert en investeert in een duurzame toekomst en behoort tot de wereldtop van groene luchthavens. Schiphol Group maakt verbindingen mogelijk. Verbindingen tussen Nederland en rest van de wereld en verbindingen tussen mensen. Schiphol Group onderneemt met respect voor mens, milieu en omgeving. Dat doet zij niet alleen, maar in nauwe samenwerking met de reizigers en de business partners op de luchthaven.