26
oktober
2012
|
13:00
Europe/Amsterdam

Schiphol kiest als eerste luchthaven ter wereld voor duurzaam passagiersvervoer

Vanaf 2014 worden passagiers van en naar het vliegtuig met electrische bussen vervoerd

Schiphol gaat vanaf 2014 elektrische bussen inzetten voor het vervoer van passagiers van en naar het vliegtuig. Schiphol is de eerste luchthaven ter wereld die het passagiersvervoer op het platform elektrisch maakt. De komende periode vindt een Europese aanbesteding plaats voor de aanschaf van 35 bussen.

Duurzame mobiliteit

Afgelopen zomer heeft een succesvolle proef op Schiphol met twee elektrische bussen plaatsgevonden. Met de keuze voor het elektrisch vervoer van passagiers naar het vliegtuig, zet Amsterdam Airport Schiphol weer een belangrijke stap in het verminderen van onder meer de CO2-uitstoot. De elektrische bussen dragen hiermee bij aan de verduurzaming van de mobiliteit op de luchthaven.

Duurzaam ondernemen

Corporate Responsibility is verankerd in de bedrijfsvoering van Schiphol. Om Europe’s Preferred Airport te blijven, neemt ook Schiphol haar verantwoordelijkheid met betrekking tot klimaatvriendelijke luchtvaart, bereikbaarheid en luchtkwaliteit. Dat betekent onder meer dat Schiphol de CO2-uitstoot op de luchthaven vermindert en actief bijdraagt aan schoner verkeer van, naar en op de luchthaven.