08
maart
2013
|
10:00
Europe/Amsterdam

Schiphol Group steunt KLM met lancering van intercontinentale vluchten op biobrandstof

Schiphol Group heeft vandaag samen met de Port Authority of New York and New Jersey en de toonaangevende internationale luchtvaartmaatschappijen KLM en Delta Air Lines de lancering bekendgemaakt van een reeks intercontinentale vluchten van KLM op tweede generatie biobrandstof – een absolute primeur. Deze 2e generatie biobrandstof wordt gemaakt van afgewerkt frituurvet en heeft geen negatieve invloed op de biodiversiteit en voedselvoorziening.

In het kader van de start van deze unieke serie intercontinentale vluchten op duurzame biobrandstof opende Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, in het bijzijn van Jan Peter Balkenende, voormalig Minister President en voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition , Camiel Eurlings, Managing Director KLM en Jos Nijhuis, CEO Schiphol Group, de Green Space op de E-pier op Schiphol. Hierin wordt een impressie gegeven van de diverse duurzame initiatieven van Schiphol en KLM.

Daarna is een KLM B777-200-toestel vliegend op biobrandstof vertrokken naar Terminal 4 op John F Kennedy Airport als start van de serie wekelijkse biofuel vluchten van John F Kennedy Airport naar Amsterdam Airport Schiphol. Meer gebruik van biobrandstof in de luchtvaart beperkt de CO2-voetafdruk van de sector en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

“Als we de luchtvaart duurzamer willen maken, is krachtenbundeling noodzakelijk”, aldus Camiel Eurlings, Managing Director KLM. ”We zijn verheugd dat we met steun van Schiphol Group, Delta Air Lines en de Port Authority van New York and New Jersey, een gezamenlijke inspanning kunnen leveren om dit biofuel project tot een groot succes te maken.”

"Op Schiphol hebben we ons doel om zelf CO2-neutraal te opereren al gerealiseerd”, aldus Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol Group."Maar onze verantwoordelijkheid houdt niet op bij de gates van onze luchthaven. Het is onze plicht als partners in de luchtvaartsector om innovatie te stimuleren en nieuwe oplossingen te bedenken die de luchtvaart efficiënter en duurzamer maken. Daarom steunen we KLM bij dit baanbrekend project, waarmee een stap gezet wordt in de richting van een klimaatvriendelijke luchtvaart, een van onze strategische pijlers van ons corporate responsibility beleid."