21
januari
2014
|
14:00
Europe/Amsterdam

Schiphol Group, Aéroports de Paris, Incheon International Airport Corporation verlengen samenwerkingsovereenkomst

Schiphol Group, Aéroports de Paris en Incheon International Airport Corporation hebben hun samenwerkingsovereenkomst verlengd via het ondertekenen van een nieuwe strategische alliantie.

De samenwerkingsverklaring voorziet in de uitwisseling van werkwijzen, benchmarking en de uitvoering van gezamenlijke projecten op het gebied van passagiersafhandeling, retailactiviteiten, vracht en Human Resources.

Met de eerste overeenkomst, ondertekend in juli 2011, beoogden de luchthavenpartners uit Frankrijk, Nederland en Zuid-Korea de kwaliteit van de dienstverlening aan reizigers , luchtvaartmaatschappijen en luchtvrachtbedrijven verder te verbeteren door het onderling uitwisselen van ervaring en expertise. Daarmee werd het fundament gelegd voor uitwisseling van beste werkwijzen op het gebied van luchtvaart, luchthavenwinkels, vracht en human resources. De besprekingen richtten zich ook op het AirportCity-concept en op internationale ontwikkeling.

Tijdens bijeenkomsten in de afgelopen drie jaar in Parijs, Amsterdam en Seoel is er van gedachten gewisseld over de uitdagingen en de beste werkwijzen.

De drie partners zijn tevreden over het resultaat van deze alliantie. Daarom hebben ze besloten de samenwerking voort te zetten en tegelijkertijd uit te breiden met nieuwe thema's, waaronder innovatie en klanttevredenheid.

De nieuwe overeenkomst, die geldt voor een periode van vier jaar, is op het hoofdkantoor van Aéroports de Paris ondertekend door de drie CEO’s van de luchthavens: Jos Nijhuis, Augustin de Romanet en Jung Chang-Soo.