14
februari
2017
|
17:05
Europe/Amsterdam

Schiphol geprezen om CO2-neutraliteit

Amsterdam Airport Schiphol heeft van de brancheorganisatie Airports Council International (ACI) voor de vierde keer op rij het hoogst haalbare certificaat voor CO2-neutraliteit ontvangen. Het certificaat is een beloning voor de CO2-neutrale bedrijfsvoering van Schiphol.

Exceptionele inspanning

Schiphol ontvangt het certificaat, vanwege “de exceptionele inspanningen in de omgang met, het verminderen van en het neutraliseren van alle eigen CO2uitstoot op de luchthaven.”

Schiphol zet zich in voor het tegengaan van klimaatverandering. Dat doet Schiphol onder meer door het terugdringen van de eigen CO2-uitstoot. Bijvoorbeeld door led-verlichting, elektrisch vervoer en circulaire toepassingen.

Daarnaast compenseert Schiphol de uitstoot die het nog wel produceert door middel van het aanschaffen van certificaten van duurzame wind- en zonne-energie uit Nederland en België.

Hoogste internationale niveau

Schiphol heeft het niveau 3+ in de Airports Carbon Accreditation benchmark van de ACI. Dit is het hoogste niveau. Met deze benchmark maakt ACI inzichtelijk hoe en in welke mate luchthavens hun CO2-uitstoot reduceren.